Luki Mescu in “konju” na katerega so stavile opozicijske stranke Jožetu P. Damjanu nastavljeno ogledalo!

Mesec rad zavaja javnost, celo v hramu demokracije (Foto: Zajem zaslona)

Za tranzicijsko stranko Levica je skupna EU valuta in za njihovega “konja”, na katerega stavijo, to je Jože P. Damjan, največja napaka; tudi za večletno krizo iz leta 2008

Pro EU obraz v Bruslju, v Stožicah pa je EU banda lopovov

Predsednik stranke Levica Luka Mesec se rad spozabi, ko zagovarja svoja in stališča njegove stranke. Tako se je zgodilo tudi na zadnji seji v ponedeljek, ko so poslanci Vladi RS postavljali poslanska vprašanja. Ena izmed vprašanj Mesca, ki jo je postavil premierju Janši je bila ali bo za slabo epidemiološko sliko prevzel odgovornost?

Kot je znano, stranke Levica, SD, SAB in LMŠ v t.i. “Koaliciji ustavnega loka” zadnje dni komunicirajo, da so zbrali večino in da lahko začnejo voditi državo. Ravno zato pa je vprašanju sledil primeren odgovor Janše:

“Pravite, da imate 46 glasov. Pravite tudi, da imate mandatarja, ki je predlagal, da naj Slovenija izstopi iz evra. Imenujte ga, prevzemite krmilo, izstopite iz evra, iz Evropske unije v skladu z njegovim programom, pa bomo videli, kako se bo končalo na naslednjih volitvah. Ne pozivajte nas, naj odstopimo, če nas lahko zamenjate”

Ker je Mesec Janševe besede imenoval za laž, mu je ta ogledalo nastavil na Twitterju in svoj odgovor iz seje DZ podkrepil s poleg priloženim videom.

Janša je Mescu postavil ogledalo in mu predočil dokaz o protievropski naravnanosti tranzicijske levice v Sloveniji. “Pro EU obraz v Bruslju, v Stožicah pa EU banda lopovov,”  je zvenelo na enem izmed dogodkov v Stožicah leta 2013, ko je slovenska levica priredila koncert s komunističnim repertoarjem. Tam se je zbrala velika smetana slovensko političnega vodstva (Alenka Bratušek, Danilo Türk, Milan Kučan, Zoran Janković, Borut Pahor, Anja Kopač Mrak itd.), ki je med drugim z zanosom prepevala ob zvokih komunistične himne Internacionale, slišati pa je bilo tudi naslavljanje s tovariši in tovarišicami, navaja vir Nova24.tv.si.

Spomnimo, da je Jože P. Damjan v preteklosti (v času svetovne krize) poudaril prepričanje, da je evro mrtev, saj, da predstavlja največjo napako Evropske unije. Pri branjenju svoje strokovnosti je bil tudi jasen “Evro območje mora razpasti brez posledic.” 

Uredništvo