Marjan Šarec ni zmogel, najbolj verjetna možnost so predčasne volitve!

Foto: fb

Predsednik vlade Marjan Šarec več ni zmogel “peljati” razglašenega orkestra naprej. Po tem, ko mu je stranka Levica obrnila hrbet zaradi razhajanja med obljubljenim in storjenim, se je našla priložnost pri Zmagu Jelinčiču. Toda, ta manever je bil dovolj le še za popotnico v novo leto, sprejem proračuna in kompromise znotraj koalicijskega začasnega životarjenja (zlasti postavitev Mlinarjeve, prijateljice Alenke Bratušek na ministrsko mesto za kohezijo). Pa ne za dolgo!

“S to vlado ni možno sprejeti strukturnih reform”, tako Marjan Šarec

Drži, da z manjšinsko vlado ni možno sprejeti (pre)potrebnih strukturnih reform, je z nastopom vlade vedel marsikdo. Zagotovo pa ne sam predsednik vlade Marjan Šarec. Bil je daleč od stvarnosti, voden in poučevan od drugih, zato pa predvsem z močno željo, da zdrži in dokaže, da se o njem motijo še tako izkušeni politiki. Njegova naivnost in neizkušenost v političnem prostoru je po letu in pol vladavine natrosila na plan vse nakopičene težave, ki pa so mu končno odprle oči. Na koncu svoje odločitve je tudi sam priznal, da je potrebno “iti” na predčasne volitve, Za Slovenijo je to seveda le dobra popotnica za naprej, da s predčasnimi volitvami uspe priti do sestave stabilne vlade, ki se bo spopadla s težavami in odgovorila s korenitimi spremembami na slovenskem parketu.

Za Slovenijo dobra popotnica za naprej, da s predčasnimi volitvami pride do stabilne vlade

Predčasne volitve so kot kaže v tem trenutku daleč najboljša popotnica za prihodnost Slovenije. Do volitev pa je seveda potrebno iskati rešitve v sprejetju nekaterih nujno potrebnih zakonov, da “zaživijo” spremembe, ki bodo začele odpravljati težave v zdravstvu (čakalne vrste, javno naročanje), na področju stanovanjske politike, pokojninske reforme…

Ali bodo volivci v prihodnje previdnejši pri oddaji glasu  “novincem” ali bodo tokrat končno dodeljevali mandate strankam, ki imajo tradicijo, kadre in znanja, da se soočijo z daleč najbolj nakopičenimi težavami v Sloveniji?

Uredništvo