Matej Tonin, v.d. stranke NSi, v prihodnje pomemben “lider” le te?

Vir: nsi.si

Zamenjava obraza na samem vrhu stranke NSi in “močna” pomladitev je vsekakor presenetila javnost pred bližajočimi se parlamentarnimi volitvami. Časa ni več na pretek, zato se zdi poteza, s katero sta zdaj že bivša predsednica Ljudmilla Novakov ter Matej Tonin, sedanji v.d. zanimiva, morda celo potrebna v ključnem trenutku. Za stranko je seveda pomembno le, da ji podpora med volivci raste, da presežejo parlamentarni prag in, da v DZ (Državni zbor) imajo čim več svojih poslancev.

Matej Tonin, človek s povdarjenimi vrednotami krščanske demokracije!

Tonin je takoj po prevzemu vodenja stranke “potegnil” ključno potezo in s svojo izjavo, da se bo pogovarjal z vsemi, brez izključevanja dal vedeti, da je časa za “ne”sodelovanje s prvakom največje opozicijske stranke konec. Informacija, da si bosta kmalu privoščil kavo s prvakom stranke SDS je vsekakor dobra popotnica za obe stranki.

Sicer pa Tonin želi delovanje stranke modernizirati, cilja na 10 odstotna podporo volilcev na državnozborskih volitvah, v programu stranke pa bo krepil vsebine digitalizacije, varovanja narave in vspodbujanja zdravega načina življenja.

Uredništvo