Matjaž Nemec (SD), kot predsedujoči KNOVS glede plač policistov nimate prav!

Foto: zajem zaslona

Ravnanje ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa, ki je objavil poimenski seznam plač v policiji ni sporno. Tako je Nemec kot predsedujoči KNOVS-u kljub večini s strani opozicije doživel hladen tuš.

Spomnimo, da se je KNOVS sestal, da bi sledil navedbam opozicije, da je minister s poimensko objavo plač policistov ravnal nezakonito. KNOVS (Komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb) sestavlja 9 članov. Iz vrst koalicije so to štirje poslanci. Iz SDS Anja Bah Žibert in Dejan Kaloh, iz NSi Blaž Pavlin ter iz SMC Monika Gregorčič.  Predstavnikov opozicije je pet. Dva poslanca LMŠ sta Jerca Korče ter Rudi Medved, iz SD Matjaž Nemec iz SNS Zmago Jelinčič Plemeniti in iz Levice Primož Siter.

Zakon o varovanju osebnih podatkov, ki plače javnih uslužbencev opredeljuje kot javne, pri tem pa niso izključeni niti policisti, je jasen. V kolikor bi katero delovno mesto moralo biti varovano za javnost, bi to moralo biti opravičljivo in določeno v pogodbi. Te izjeme je spoštoval tudi minister!

Uredništvo