Merklova Janševo pisanje o pomenu vladavine prava razume, leva politika Slovenije ne

Janša o vladavini prava
V interesu Slovenije je, da ne pride do blokade potrebnih sredstev po okrevanju epidemije, tako ključno pisanje Janeza Janše vrhu EU.
Pogovori na Evropskem svetu so precej bolj stvarni, odkriti in z bistveno manj “politične korektnosti” – hinavščine, kot pa se to prikazuje in izkrivlja v enostranskih medijih. In ja, glede pogojevanja #MFF #RP s t.i. #ROL #Vladavinaprava iščemo kompromis, ker drugega izhoda ni, tako slovenski premier Janša!

 

Slika

Spomnimo, da je pred dnevi premier Janša voditeljem EU poslal pismo, v katerem se je zavzel za vrnitev k dogovoru z julijskega vrha EU. Takrat so se voditelji dogovorili o finančnem okviru za spopad z epidemijo, nedavni dogovor med Svetom EU in Evropskim parlamentom pa črpanja sredstev pogojuje s spoštovanjem vladavine prava. Janša v skoraj štiri strani dolgem pismu omeni tudi, da je ravno Slovenija leta 2014 bila “priča ukradenim volitvam s pomočjo drastične zlorabe državnih ustanov”.

Leva opozicija skočila v zrak in zlorabila politični prostor z manipulacijo, da je Janša očrnil Slovenijo! Res?

“Pismo kolegom in kolegicam v Evropskem svetu ni bilo odprto pismo, ampak izmenjava mnenja s tistimi, s katerimi smo julija letos 4 dni in noči razpravljali o finančnem paketu in vladavini prava. Večina izven tega kroga verjetno težko razume usodnost časa za prihodnost #EU 2/9

 

“Definicija mehanizma o t.i. “vladavini prava” v bistvenem delu julija na ES ni bila sprejeta, ker so nekateri smatrali, da je v nasprotju s Pogodbo o EU. In vnaprej napovedali veto, če se bo ta instrument vsiljeval. EP verzijo uredbe najdete tukaj. 3/9 europarl.europa.eu/meetdocs/2014_

Se bo prizadevanje premierja Janše v Sloveniji končno spoštovalo najmanj toliko, kot na vrhu EU?

Uredništvo