Poslanka Gibanja Svoboda Mojca Pašek Šetinc je zlorabila Poslovnik DZ

Mojca Pašek Šetinc na začetku ponedeljkove seje DZ v okviru postopkovnega predloga pojasnila, da so Janza Magyarja prejšnji teden vabili na zaslišanje, saj je določen za pričo pred parlamentarno preiskovalno komisijo. Po njenih besedah naj Magyar ne bi dvignil pošte, zato mu je na mizo odnesla kuverto. Obenem je Magyarju očitala, da ne dviguje pošte državnih institucij, kar se je izkazalo za neresnično. S tem je zlorabila določila Poslovnika DZ in si za to dejanje prislužila opomin predsednice DZ.

Janez Magyar v DZPoslanec Slovenske demokratske stranke Janez Magyar prihaja iz gospodarskega okolja, kjer dobro ime in kultura dialoga nekaj štejeta. Na početje poslanke Gibanja Svoboda Mojce Šetinc Pašek, ki je za to celo prejela opomin strankarske kolegice Urške Klakočar Zupančič, se je Magyar odzval z naslednjimi besedami: “To, kar je storila poslanka Mojca Šetinc Pašek, je bilo izredno ponižujoče. Magyar zase pravi, da ni klasični politik, saj prihaja iz gospodarskih vod, kjer ima osebno dostojanstvo veliko težo.

Magyar je namreč pravočasno dvignil pošto in vabilo, kar je čez nekaj trenutkov tudi dokazal.

 

Predstava poslanke Šetinc Pašek je bila navadna manipulacija z javnostjo, saj bi se vsak poslanec, še posebej pa predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič, pred takšnim dejanjem moral prepričati o dejstvih v postopku. Magyar pričakuje od Šetinc Pašekove opravičilo, a je poslanka na vprašanje predsednice DZ možnost opravičila zavrnila.

Magyar je napovedal, da bo dejanje Pašek Šetinčeve imelo pravne posledice. Osebno se do sedaj nikoli ni posluževal tovrstnih dejanj do drugih oseb, zato ne bo dovolil, da takšno poniževanje nekdo izvaja nad njim.

Ob tem obnašanju poslanke Mojce Pašek Šetinc spomnimo, da je ta poslanka predsednica preiskovalne komisije, ki vrši pogrom nad vladi nenaklonjenimi mediji in izvaja pritisk na župane. Obenem je Pašek Šetinčeva prvopodpisana pod spornim Zakonom o RTV, proti kateremu se je izreklo veliko število strokovnjakov z medijskega in kulturnega področja. O spornem zakonu bomo glasovali na nedeljskem referendumu. Si poslanka Mojca Pašek Šetinc na ta način predstavlja delovanje neodvisnega javnega državnega medija?

M.Z.