Muraši “izbrali” svoje nasprotnike v ligi prvakov

Foto: Pixabay

V žrebu parov prvega kroga kvalifikacij za ligo prvakov so si črno – beli iz Fazanerije “izbrali” drugo skupino. V to spadajo Budućnost Podgorica iz Črne gore, Škendija iz Severne Makedonije, Cluj iz Romunije in Alaškert iz Armenije.

Žreb je potekal danes v švicarskem Nyonu na sedežu Uefe

Kdo so torej možni nasprotniki Mure (vir: https://nkmura.si/):

“CFR Cluj je klub iz istoimenskega romunskega mesta. Klub je bil ustanovljen leta 1907, igra pa na stadionu Dr. Constantin Rădulescu, ki sprejme 23.500 gledalcev. Trener je Marius Șumudică. V minuli sezoni so sedmič osvojili naslov najboljšega v Romuniji. Njihova tržna vrednost po transfermarktu je slabih 28 milijonov evrov. Največjo vrednost ima osrednji branilec Andrei Burca in sicer 3.3 milijona evrov.

KF Shkëndija je makedonski klub iz mesta Tetovo. Klub je bil ustanovljen leta 1979, igra pa na Ecolog Areni, ki sprejme 15.000 gledalcev. Trener ekipe je albanec Ernest Gjoka. Makedonsko prvenstvo so osvojili četrtič. Tržna vrednost kluba je 6 milijonov evrov, najdražji igralec pa je centralni branilec Egzon Bejtulai, ki je obenem kapetan ekipe. Njegova tržna vrednost je 800.000 evrov.

Alashkert prihaja iz glavnega armenskega mesta Yerevan. Klub je bil ustanovljen leta 1990. Igra na stadionu Alashkert Stadium, ki sprejme 6850 gledalcev. Trener ekipe je rus Aleksandr Grigoryan. Armensko premier ligo so osvojili četrtič. Tržna vrednost kluba je 5 milijonov evrov, najdražja igralca pa sta brazilec Tiago Cametá in francoz Vincent Bezecourt, ki sta vredna 350.000 evrov.

Budućnost Podgorica je nam verjetno najbolj znan klub, saj prihaja s področja bivše Jugoslavije in glavnega mesta Črne Gore. Klub je bil ustanovljen leta 1925, igra pa na stadionu, ki se imenuje Stadion pod Goricom, ki sprejme 15.230 gledalcev. V minuli sezoni so petič osvojili prvenstvo Črne Gore. Trener ekipe je srb Mladen Milinković. Tržna vrednost po transfermarktu je 4.35 milijona evrov. Najdražji igralec je s 350.000 evri vezist Vasilije Terzić.

Za primerjavo dodajmo, da je tržna vrednost Mure po transfermarktu 7.8 milijona evrov.

Ne glede na to koga bo Muri namenil žreb bo to prva uradna medsebojna tekma teh dveh nasprotnikov. UEFA je obenem izdala obvestilo za javnost v katerem prepoveduje prisotnost gostujočih navijačev na tekmah pod njenim okriljem. Krivec je seveda koronavirus”, so zapisali na spletni strani črno-belih.

Uredništvo