Murskosoboška občina z visoko stopnjo brezposelnosti med pomurskimi občinami šele na 13. mestu (od 17. občin)!

Vir:/slo-link.si
Pomurje se po večini kazalcev ekonomskega in socialnega razvoja uvršča na rep
slovenskih regij kljub temu, da skriva izjemen potenciali v dobrih razmerah za kmetijstvo in pridelavo hrane. Podoben potencial “spi” tudi v zalogah geotermalne energije. Ves ta speči potencial žal ne zna “vnovčiti” tudi Mestna Občina Murska Sobota, zato pa se ubada s kar 16,5% stopnjo registrirane brezposelnosti.
Mestna Občina Murska Sobota s 16.5% stopnjo brezposelnosti na klavrnem 13. mestu (od 17.) med pomurskimi občinami!
Da Mestni Občini Murska Sobota še vedno ne uspeva izkoristiti potencialov, ki so v obliki lokalne pridelave hrane, zelenega turizma in geotermalne energije, kaže predvsem podatek visoke stopnje registrirane brezpoelnosti. Zadnji uradni podatki SURS za januar 2017 (Vir: Statistični urad RS, Zavod za zaposlovanje) kažejo, da je murskosoboška občina s 16.5% registrirano stopnjo brezposelnosti med najslabšimi pomurskimi občinami in sicer šele na 13. mestu med 17. občinami. Za njo so se uvrstile le občine Puconci, Kuzma, Lendava in Rogašovci (slednja je s 22.6% pristala na zadnjem mestu).
Da Pomurska regija potrebuje posebno obravnavo, ki je v obliki “injekcije” preko Zakona o Pomurju le kapljica v morje, kaže tudi podatek, ko registrirano stopnjo brezposelnosti primerjamo s slovenskim povprečjem.
Vir:Surs
Pomurske občine še vedno čakajo na reformno Vlado RS, ki ima moč in znanje, da preko uvedbe druge veje oblasti (pokrajin) ali celostnega (strateškega in izvedbenega) pristopa obravnave aktivira potenciale posameznih razvojno zaostalih območij v Republiki Sloveniji. Kljub temu, da so v stranki SDS pred nedavnimi volitvami reformno vlado prepoznali tudi mnogi pomurski volivci, pri sestavi vlade žal velja vse drugo!
Uredništvo