Na današnji dan leta 1953 umrl Boris Kidrič. Razkrivamo delček tega, kdo v resnici je bil!

Na današnji dan, leta 1953 je umrl Boris Kidrič. Mnogi ga poznajo kot slovenskega partizana, člana KPJ (Komunistična partija Jugoslavije), ustanovitelja KPS (Komunistična partija Slovenije), politika, prvoborca in narodnega heroja. Tako so učili učbeniki in šole. Toda, resnica počasi, vendar zaradi potrebne sprave in zavedanja lastnih korenin prihaja na dan. Upal si je dr. Jože Možina, ki ga je upodobil v svojem delu Slovenski razkol.
Tako je o njem v vseh superlativih zapisano tudi na strani SAZU (Slovenska akademija znanosti in umetnosti)
Tako o njem samo najboljše pišejo mnogi, ki pa si druge resnice, za katero zagotovo vedo, ne smejo privoščiti. Tudi na spletni strani sazu.si. (https://www.sazu.si/clani/boris-kidric).
Tudi njegovo slovo je bilo v tistih časih boleče. Pisalo se je: https://www.dolenjskilist.si/media/arhiv-pdf/dl/1953/DL_1953_04_17_15_0162.pdf
Vse več pa je virov, ki odpirajo tisto drugo plat resnice. Žal so mnogi morali molčati, sicer jih je lahko doletela tista najvišja kazen. Sedaj, ko smo že globoko v samostojni državi, pa vse več resnice prihaja na plano. Počasi, vendar vztrajno.
“Tisti, ki se vsaj malo spoznate na zgodovino in ste prebrali knjigo Slovenski razkol dr. Jožeta Možine, veste, za kakšnega človeka gre. Leta 1953 je umrl prav na današnji dan.
Poleg Kardelja velja Kidrič za največjega krivca za zverinske poboje več deset tisoč Slovencev, levičarji pa se mu še sedaj klanjajo in izjavljajo, da so ponosni nasledniki komunistov.
Sicer pa mnenje o Kidriču prepuščam vam”, na svojem profilu eden izmed poznavalcev, Jože Pogačar. Povzel tudi po https://radio.ognjisce.si/sl/225/novice/31456/dr-joze-mozina-27-april-je-votel-praznik-nastal-zaradi-potrebe-oblasti.htm?fb_comment_id=3850758221666317_3858052260936913, v enem izmed intervjujev z Možino.
Tako je v prispevku z naslovom Resnica ali laž? Koga vse je želela komunistična partija likvidirati že ob začetkih revolucije leta 1941? (povezava: https://nova24tv.si/slovenija/resnica-ali-laz-koga-vse-je-zelela-komunisticna-partija-likvidirati-ze-ob-zacetkih-revolucije-leta-1941/), je pisal spletni portal Nova24TV in odprl poglavje, ki odpira drugo poglavje resnice o Borisu Kidriču. Potrebno in pomembno. Zaradi sprave, zaradi poznavanja lastnih korenin.

 

Uredništvo