Slovenskim podjetnikom bi v takšnih primerih morala pomagati država

Podjetnik in predsednik Kluba slovenskih podjetnikov (SBC) Joc Pečečnik je včeraj dejal, da je v podjetje Moda Mi&Lan vplačal 600.000€ za odplačilo dolga. Prepričan je, da za slabo poslovanje podjetja obstajajo legitimni razlogi.

Bo moral vplivni podjetnik pred sodišče?

Kot smo na našem portalu že poročali, naj bi vodstvo goričke tekstilne tovarne kršilo zakonodajo in izkoriščalo zaposlene, za kar naj bi že bila vložena tudi kazenska ovadba.

Pojasnila direktorja Milana Möreca so Pečečnika prepričala, da so razlogi za slabo poslovanje podjetja legitimni in da podjetje na dolgi rok izpolnjuje svoje obveznosti. Družina Milana Möreca naj bi v podjetje vložila tudi vse svoje premoženje.

Pečečnik je mnenja, da bi morala slovenskim podjetnikom v takšnih in podobnih primerih morala pomagati država, ki sicer vlaga in pomaga tujim podjetjem, kot so Novartis in Renault.

Tudi pri primeru goričkega podjetja gre za “tipičen primer birokratskih pogledov, po katerih smo Slovenci znani” in da smo “vsi smo bolj papeški od papeža,” je še dejal Pečečnik.

M.Z.