“Nalezimo se malo njihovega optimizma”, tako predsednik Pahor v popotnici Slovenkam in Slovencem za leto 2019!

Foto:Pixabay

Po besedah predsednika Reublike Slovenije Boruta Pahorja, slovenski otroci nimajo ne skrbi, ne strahov. Slednjo izjavo je Pahor “sklenil” na podlagi branja njihovih pisem, v katerih besede nakazujejo na eno samo veliko pričakovanje.

“Nalezimo se malo njihovega optimizma!”

Bomo v naslednjih letih Slovenke in Slovenci lahko spet tako povezani, kot smo že znali biti? Slednje bo zagotovo odvisno od nas samih, še posebej, če nam bodo za zgled tisti, katerim oblast smo podelili. Kakor koli, čakati ni dobro saj je minilo že kar dobrih 28 let in uspehi zagotovo ne pridejo sami od sebe. Toda, kot je spomnil predsednik, je samo od nas odvisno, ali bodo naši mladi na spremembe gledali s strahom ali z upanjem.

Od nas je odvisno, ali jih bomo navdihovali s strpnostjo, medsebojnim spoštovanjem in sprejemanjem različnosti ali jih bomo navdihovali s svobodomiselnostjo, integriteto in narodnim ponosom”, tako Pahor!

Ker prihaja čas, ko se bodo generacije na vodstvenih položajih zamenjevale, bi zagotovo morali prav danes poskrbeti, da se uresničujejo njihove sanje in optimizem. Ker, ko bo šlo njim vse po “planu”, bo poskrbljeno tudi za sleherno generacijo. Zato še kako pridejo prav besede predsednika Pahorja, da naj se v letu 2019 čim bolj nalezemo optimizma mladih!

Srečno Slovenke in Slovenci, Srečno Pomurke in Pomurci!

Uredništvo