“Naredili bomo vse za dodatne spodbude za investicije v delovna mesta z visoko dodano vrednostjo” tako predsednik Vlade RS ob obisku Novartisa

Predsednik vlade Janez Janša se je včeraj srečal s predsednikom Švicarske konfederacije in ministrom za gospodarstvo, izobraževanje in raziskave Guyem Parmelinom. Ta se namreč mudi na uradnem obisku v Sloveniji.
Ob srečanju v Ljubljani sta sogovornika spregovorila predvsem o prioritetah predsedovanja Slovenije Svetu EU in o aktualnih mednarodnih temah.
Video: gov.si https://arhiv.mm.gov.si/vlada/MJJ/210609PV_Novartis.mp4
V popoldanskem delu obiska je predsednik vlade skupaj s predsednikom Švicarske konfederacije in ministrom za gospodarstvo, izobraževanje in raziskave Guyem Parmelinom in ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravkom Počivalškom obiskal tovarno zdravil Novartis – Lek v Mengšu.
Namen obiska je bila predstavitev najnovejših naložb Novartisa v mengeško lokacijo, ki sodi med najpomembnejše Novartisove lokacije za razvoj bioloških in podobnih bioloških zdravil ter je prvi industrijski center za sodobno biotehnologijo v Sloveniji.

“Računamo, da bo v naslednjih mesecih in v začetku naslednjega leta Slovenija bistveno bolj prijazna do gospodarstva, do razvoja, s tem, da bomo davčne stopnje spravili na primerljivo gledano z drugimi članicami EU med bolj privlačna in bolj konkurenčna okolja, zato da bo tistim, ki delajo, ustvarjajo, več ostalo in da bo večji izziv ostati doma kot iskati priložnosti izven Slovenije,” je poudaril predsednik vlade in dodal, da bo vlada bistveno skrajšala nekatere postopke, ki sedaj zavirajo zelo pomembne investicije. “Naredili bomo vse za dodatne spodbude za investicije v delovna mesta z visoko dodano vrednostjo,” je poudaril premier Janez Janša in dodal, da se v državi veselimo tudi prihodnjega sodelovanja na vseh drugih področjih s Švicarsko konfederacijo”, tako o prihodnosti Janša.

“Slovenija v letošnjem letu obhaja 30. leto lastne državnosti. Na referendumu, kjer je 90% vseh,

Vir: gov.si
Uredništvo