Nauk o tem, koliko ste lahko v resnici cenjeni pri vašem delodajalcu

Foto: Pixabay

Najboljši zaposleni praviloma tudi prvi zapustijo svojega delodajalca. Zakaj? So samozavestni in majo največ možnosti za novo, praviloma boljšo zaposlitev. Dober delavec namreč ne zapušča poklica, zapušča podjetje. Najboljši delodajalci zato še kako razumejo in vedo, kako obdržati najboljše sodelavce! Ta zgodba o rabljenem avtomobilu z naukom je še kako “na mestu”.

“Oče je sinu rekel: “Diplomiral si z odliko, zato ti podarjam avto, ki sem ga kupil pred časom … star je nekaj let. Toda preden ti ga dam, želim, da ga odpelješ k preprodajalcu avtov v centru mesta in jim poveš, da ga želim prodati. Boš videl, koliko ti ponujajo.
Morda je slika naslednjega: avtomobil in na prostem
Sin je šel, se vrnil k očetu in rekel: “Ponudili so mi 1.000 dolarjev, ker je videti zelo dotrajan.”
Oče je rekel: “Pelji ga še v zastavljalnico.” Sin je šel v zastavljalnico, se vrnil k očetu in rekel: “Zastavljalnica je ponudila 100 dolarjev, ker je zelo star avto.”
Oče je nato prosil sina, naj gre v avto klub in jim pokaže avto.
Sin je res šel še v avto v klub, se vrnil in rekel očetu: “Nekateri v klubu so ponudili 100.000 dolarjev, ker gre za Nissan Skyline R34, ikoničen avto in za marsikoga zelo iskan avto.”
Oče je zaključil z besedami: “Hotel sem, da veš, da te samo na pravem mestu cenijo na pravi način. Če nisi cenjen, se ne jezi. Pomeni le, da si na napačnem mestu. Kdor pozna tvojo vrednost, te ceni. Nikoli ne ostani v kraju, kjer nihče ne vidi tvojih vrednot. “
Vir: Tjaša Zelenko (prispevek delila Andreja Koller)