“Nesposobneži si zdaj rešujejo riti s spono kvazi raziskovalnega novinarstva na TV Slovenija”, tako o aferi “maske” v oddaji Tarča Peter Podlunšek, uspešen podjetnik in direktor podjetja Medicop

Peter Podlunšek že isti večer prepoznal zavajajočo predstavitev o nabavi mask v oddaj Tarča

Pisal se je četrtek 23.4. ko TV SLO za 20.00 napove večerno oddajo Tarča, v kateri se bo razkrilo o (pre)mnogih aferah v zvezi z nakupi mask in drugega blaga (respiratorji…) za potrebe spopadanja s COVID-19. “Veliki dogodek” s prvim slovenskim “žvižgačem” Ivanom Goletom (vodja skupne službe pri Zavodu RS za blagovne rezerve) se prične s tehničnimi težavami (?) in komaj po 20.45! Slovence so zopet uspešno nategnili in jih krepko okradli, zgodili so se pritiski, grožnje, izsiljevanja, tako v “Tarči” Gale. Danes je namen in cilj večerne “Tarče” jasen mnogim, tisti večer še ne. Spretno zamolčana dejstva iz pogodb (bančne garancije, roki dobav) in prikazane povezave ministrov, državnih sekretarjev oz. bivših politikov s podjetji kot Počivalšek-Geneplanet, Tonin- Acron, Cantarutti-Medicop, Jaklin-Inovatio, Podobnik-Dobnik Trade ipd. so imele le en cilj, obračunati z Vlado RS, jo prikazati kot koruptivno in izvajati pritiske tako dolgo, da slednja “pade”. 

Prevaro oz, namen oddaje pa je isti večer prepoznal uspešen podjetnik in generalni direktor podjetja Peter Podlunšek. Na svojem fb profilu in dopisu uredništvu RTV SLO je z bralci razkrival (beri delil resnico), kako so se na MGRT za dobavo zaščitne opreme že od začetka marca izredno trudili, po drugi strani pa so se pristojni na blagovnih rezervah izkazali za popolne nesposobneže. Po njegovih besedah vse z namenom, da si zdaj rešujejo riti s spono kvazi raziskovalnega novinarstva na TV Slovenija. Obregnil se je tudi nad tem, da njegovih odgovorov oz. pojasnil sploh niso uporabili, ker niso bili v skladu z zgodbo, kot so si jo zamislili na TV Slovenija. Podlunšek je zaključil, da upa, da se je odprla pandorina skrinjica in bo vse razkrito.

Njegov zapis na fb povzemamo in dopis na RTV SLO objavljamo v celoti (zapis na fb je iz profila Podlunška umaknjen, hranimo ga v uredništvu)

“Ker si TV SLO lasti pravico….si lastim pravico tudi jaz, da objavim naš odgovor na njihova skrajno neokusna vprašanja in še bolj neokusno in izkrivljeno poročanje. In seveda jim naši odgovori niso bili povšeči zato pač ignorirajo dejstva in resnico. Na žalost je sedaj važno samo rušenje in škoda, ki se povzroča ni važna….” Pove, da se mu novinarka lepo zahvali za odgovore toda pripiše, da jih ne bodo uporabili, ker so naredili prispevek iz drugih vsebin. “Toliko o objektivnosti in želji po resnici!”  nadaljuje Podlunšek.

“Naša transparentnost je bila 100%, saj so v celotno korespondenco bili od dneva naše, ko smo pristali na sodelovanje, vključeni poleg našega dobavitelja, vedno ljudje različnih operativnih nivojev na MGRT. V tej korespondenci so cel čas bile vse karte na mizi, dobaviteljeve cene, potek dobave, naš strošek… Absolutno nobenih skrivnosti saj je šlo za uslugo in je en kup ljudi na MGRT vedelo za vse pogoje sodelovanja!”

“Mislim, da nismo bili edini, ki smo naleteli na neodzivnost DBR, za info….zgodba je še vedno enaka. V tistem najbolj kritičnem času je kvalitetna zaščitna oprema bila na voljo, čez 1 dan več ne, Kitajci so iz dneva v dan spreminjali pogoje. Dobavitelj, MGRT in mi smo vložili res ogromna truda, da bi kvalitetna oprema prišla v Slovenijo. Na žalost se je to vse skupaj spreobrnilo v mesarsko klanje znotraj služb, ki bi morale sodelovati,” še pojasnjuje. Seveda pa si sedaj nesposobni ljudje rešujejo svoje riti s spono kvazi raziskovalnega novinarstva na TV Slovenija, nadaljuje Podlunšek in upa, da se bo sedaj odprla pandorina skrinjica in se bo vse razkrito kar se je dogajalo na relacijah MZ, MORS, MGRT, strokovna projektna skupina in gospodarstvo.

“Ob takšnih navalih in potrebah so se cene na Kitajskem trgu spreminjale iz uro v uro. Šlo je po principu vzemi ali pusti. Brez možnosti pogajanj. Marec je bil najhujši, april še kar kaotičen, maj bo bolj stabilen saj bo opreme na trgu že dovolj.« Če ni bilo mask se je kričalo, da je vlada nesposobna, ko so maske prišle se zopet kriči, da je vlada nesposobna, nadaljuje Podlunšek: »Zdaj pa bodi pameten in delaj v očeh zahrbtne politike in politikov dobro. No f…way. Očitno se sredstev za diskriminacijo in rušenje vlade ne izbira, škoda ni pomembna.”

“Pritiski? Hm, če nekdo ne opravi svojega dela, ga ponavadi spomniš, da je treba narediti….in ker še vedno ne opraviš svojega dela potem za zaščito sebe začneš groziti….” še sklene svoje besede.

Podlunškov odgovor na TV Slovenija objavljamo v celoti

Pozdravljeni

Podjetje Medicop že več kot 40 let deluje izključno na področju razvoja in proizvodnje medicinske opreme in je svetovno uveljavljeno podjetje.

Ker je večina zdravstva v SLo in po svetu dejansko javnega zdravstva naše podjetje v odnosu business to customer posluje večinoma z državnimi institucijami po vsem svetu.

Tudi v teh izredno zahtevnih časih za zdravstvo, državne institucije kot gospodarstvo se je naše podjetje v vsakem trenutku obnašalo skrajno odgovorno do vseh in z svojo proaktivnostjo rešilo marsikatero situacijo, tudi take, da se je dejansko v danem trenutku reševalo življenje zdravstvene pomoči potrebnih ljudi. Med drugim smo za potrebe ustanov, ki nimajo možnosti oskrbe s kisikom praktično čez noč razvili unikaten sistem za mobilno oz začasno oskrbo s kisikom. Našega družbena odgovornost nam je narekovala, da nismo zdravstva pustili na cedilu niti en sam dan v času pandemije, tudi takrat ko je večina drugih podjetij zaprla vrata!

Zaradi naše strokovnosti, zanesljivosti in ugleda smo bili tudi naprošeni s strani MGRT za pomoč pri uvozu majhnega dela zaščitne opreme kar smo vzeli kot čast in k temu pristopili z vso resnostjo in odgovornostjo. Na cene mi vpliva nismo imeli saj so bile na trgu že fiksirane saj je potreba po svetu po zaščitni opremi enormna in ne pušča maneverskega prostora. Ravno zaradi naše odgovornosti smo pristali na pomoč in si obračunali le zgolj 4% od nabavne cene za osnovno pokritje stroškov.

Z enormnimi napori smo uspeli zagotoviti delno dobavo saj se razmere na trgu iz uro v uro spreminjajo. In kot odgovorno podjetje smo v našem sodelovanju zagotovili le opremo, ki 100% ustreza zahtevam in standardom.

Z odgovornimi na MGRT imamo zelo korekten poslovni odnos, ki v ničemer ne odstopa od visokih etičnih in poslovnih standardov.

Lep pozdrav

Peter Podlunšek

Generalni direktor

Sicer pa je danes znanega več. V ozadju se je aktivirala fb skupina v podporo Ivanu Galetu ki jo vodita kar zaposlena na RTV SLO Dejan Koban in Ruženka Šemišova (danes se je v skupino vključilo že 50.000 članov). Profil s podobno socialno strukturo vodilnih in pripravljeno strategijo kot leta 2012, ko so se pričele mariborske vstaje, ki so s podporo medijev in socialnih omrežij prerasle v nasilniške vseslovenske vstaje. Spomnimo, takrat so s smrtjo grozili mariborskim mestnim svetnikom, obešali lutke z dravskega mostu, metali granitne kocke v policiste in spodbujali sovraštvo na druge različne načine. Slogan “GOTOV SI”, “NESIMO GA VUN”, “MARIBOR JE ZAČETEK”…

Uredništvo