Preteklih 24 ur

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali tri prometne nesreče, v katerih se je en udeleženec lažje poškodoval, enajst kaznivih dejanj, štiri kršitve javnega reda in miru ter šest primerov povoženja divjadi. Vozniku, ki ni izpolnjeval pogojev za vožnjo, je bilo zaseženo tovorno vozilo. Na območju policijske postaje Lendava so bili prijeti štirje tujci, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v državo.

S področja kriminalitete je bilo obravnavanih več tatvin, poškodovanje vozila, odkriti in zaseženi so bili trije ponarejeni bankovci. Osumljencu kaznivega dejanja nasilja v družini je bil izrečen tudi ukrep prepoved približevanja. Obravnavane so bile še tatvine koles, saj je na območju Lendave neznani storilec odtujil štiri električna kolesa, v Murski Soboti pa je bilo odtujeno otroško gorsko kolo.

Včeraj smo poročali o tatvini mopeda v Lendavi, ki pa so ga policisti našli in bo vrnjen lastniku. Javni red in mir je bil kršen enkrat v zasebnem prostoru in trikrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili.

Meritve hitrosti bodo danes pogostejše na območju policijske postaje Ljutomer.

M.Z.