Nikoli ne bi predlagal(i) za “prvega moža strokovnjaka”, ki žensko zmerja s “k…o”!

Damjan bi prevzel vodenje države (foto: Nova24TV)

Nihče drug kot Jože P. Damijan, ekonomist in predavatelj na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani je strokovnjak, ki pa je bivšo ministrico Pivčevo zmerjal s k…o

Jože P. Damjan je dobil priložnost že v času Janševe vlade, ko je skupaj s t.i. mladimi ekonomisti zagovarjal idejo privatizacije, enotno davčno stopnjo in liberalizacijo gospodarstva (spomnimo, Damjan je vodil odbor za reforme, konec leta 2005 pa celo prevzel vodenje ministrstva za razvoj). Toda, po zamenjavi oblasti, je hitro “spregledal” in se začel obračati v levo. Njegov manever postati guverner Banke Slovenije mu je spodletel. Toda…javno blatenje, zmerjanje, vulgarno izražanje si gospod, ki ima družino, ki predava študentom, ki…ne paše zraven. Potrebno je to izpostaviti in obsoditi. Še posebej pa si nihče v sodobni demokratični družbi ne želi, da ima takšnega človeka za mandatarja!

Damjan je danes zagovornik večje vloge države pri regulaciji gospodarstva in finančnega sistema, državnega zadolževanja za gradnjo infrastrukture in državne potrošnje. In ključno, Damjan ni “ne od enih ne od drugih”, kot rad pove, da je za ideje, ki vodijo k razvoju. Damjan je še eden tistih, ki je sovražen in to odkrito do Janeza Janše in vseh tistih, ki okrog njega delajo za dobro države. Ker pač po njegovem niso na pravi strani.

Spomnimo, da je Jože P. Damjan tisti, ki je t.i. pobudnik Koalicije ustavnega loka s strankami SD, LMŠ, SAB in Levica, Vse to, da po njihovem največja vladajoča stranka SDS ne bo neprikrito izvrševala neizrečene poskuse, da z zlorabo ključnih institucij na podlagi avtokratskih prijemov spodje družbene in državne temelje, redefinira ustavne norme, zaneti razdor in zakocka mednarodni položaj Slovenije. Ali res?

Gospod Damjan, najprej olika, obvladovanje samega sebe in razmislek! Toda, ker ste že nekaj časa v “abrahamu”, je verjetno za vas že zdavnaj prepozno!

Uredništvo