Bo spomin zdržal do naslednjih volitev?

Slovenska javnost se je zelo pestro odzvala na objave fotografij s poplavljenih območij. Na pomoč pri odpravljanju posledic vodne ujme so se odpravili številni prostovoljci, med njimi tudi nekateri znani politiki.

 

Zelo različni odzivi so se na socialnih omrežjih pojavili po objavi fotografij prvaka Slovenske demokratske stranke Janeza Janše.

Kdor ga potna osebno, se gotovo ne strinja s komentarji, da gre predvsem za osebno promocijo, kot je pisalo v nekaterih komentarjih.

Objave fotografij so motivirale marsikoga, da se je pridružil prostovoljcem na terenu z lopato v roki. Dan pred tem so rokave zavihali poslanci SDS, medtem ko ostalih poslancev in levičarskih aktivistov na terenu ni bilo videti.

Po objavah v medijih so zaspali tudi predsednik vlade Robert Golob, predsednica Nataša Pirc Musar in predsednica parlamenta Urška Klakočar Zupančič, ki je v teh dneh sploh ni opaziti.

Če situacijo primerjamo z dogajanjem pred tremi leti, ko je po Šarčevem metu puške v koruzo, je obnašanje sedanje opozicije povsem drugačno od takratnih protestov tako imenovanih nevladnikov ob podpori Tanje Fajon.

Le skupaj nam bo uspelo. In to si je vredno zapomniti tudi za obdobje, ko bomo ponovno izbirali naše predstavnike v Državnem zboru RS. Se je pa v svojem stilu prostovoljcem pridružil Borut Pahor in s tem koalicijskim poslancem postregel z novo lekcijo.

M.Z.