Noro! Koga si župan Zoran Janković želi za zapahi?

Vir: facebook.com

Ovadba, ki ju je zoper tožilko Žgajnarjevo in informacijskega pooblaščenca v avgustu 2017 vložil župan Mestne občine Ljubljana, Zoran Janković, dobiva epilog. Policija je namreč po pisanju portala siol.net na tožilstvo v Celju že vložila kazensko ovadbo zoper pooblaščenca za posredovanje informacij javnega značaja.

Janković ovadil tožilko in pooblaščenca, ter jima očital sum storitve kaznivega dejanja po 143. členu kazenskega zakonika.

Spomnimo, da je lani v mesecu avgustu 2017, spletni portal Pod črto objavil kopije dokumentov, ki jih je proti Zoranu Jankoviću (in podjetju Electa, podjetje družine Janković) na Specializirano državno tožilstvo vložil NPU (Nacionalni preiskovalni urad). Bralci so si med drugim lahko prebrali verodostojne dokaze v zadevi Farmacevtka, ki so govorili o tem, da naj bi Janković za ureditev službe od farmacevtke zahteval in tudi dobil spolne usluge. Do dokazov se je spletni portal “dokopal” z zahtevo za posredovanju informacij javnega značaja, ki ga je naslovil na Specializirano državno tožilstvo. Ker je župan uspel “urediti” izbris verodostojnih dokazov (zaradi zastaranja rokov), tožilstvo le teh v procesu zoper njega ne sme uporabiti. Tako pa je Janković v avgustu 2017, kot je pisal portal www.rtvslo.si ovadil kar tožilko Blanko Žgajnar (poznana tudi iz procesa Balkanski Bojevnik) ter Aleksandra Lenarda, informacijskega pooblaščenca na vrhovnem državnem tožilstvu, policija pa je sedaj kazensko ovadbo vložila le zoper slednjega.

So ključne težave sodstva RS pomanjkanje strokovnosti in specializiranosti, zaradi katerih ni zadoščeno pravici in bitko prevečkrat dobijo “peneznati” posamezniki, za katerimi stojijo specializirane odvetniške družbe?

Uredništvo