Noro, Šarec razširja obstoječe število ministrstev za dodatne tri!

Vir_FB_MŠ

Da predsednik stranke LMŠ Marjan Šarec dela vse, samo, da bi sestavil vlado ki že v izhodišču nima zdravih temeljev, razkriva nov predlog o razširritvi obstoječih ministrstev za dodatne tri. Po novem bi tako imeli Ministrstvo za energetiko in obnovljive vire, Ministrstvo za digitalizacijo, znanost in tehnologijo ter Ministrstvo za regionalni razvoj in kohezijo.

Apetiti v pogajanjih premnogih strank zadovoljujejo kadrovske in parcialne potrebe strank ne pa bistva, potreb Slovenk in Slovencev!

Dejstvo je, da bo v primeru sestavljene vlade iz šestih, po moči približno izenačenih strank, šlo za izrazito nestabilnost in negotovo prihodnost Slovenije. V njej bi se ob že dokazano slabi rešivi prejšnje vlade SMC, SD, DESUS znašel vodja LMŠ Šarec ter SAB (Stranka Alenke Bratušek) in Levica! Kaj sploh lahko pričakujemo od takšne vlade?

V kolikor bi vlado sestavili s stranko NSi, bo šlo za sodelovanje s programsko nesorodno stranko, ki niti slučajno ne bo mogla udejaniti delček svojega programa. V koaliciji v tem primeru zagotovo ne bi bilo Levice, ki zelo otežuje pogajalsko izhodišče.

Kaj torej žene Šarca, da vztraja pri sestavi vlade in se neodgovorno poigrava s sredstvi davkoplačevalcev na račun ministrskih stolčkov ter kadrovskih apetitov, povezanimi s temi? Nezrelost in neizkušenost ali pritiski tistih, ki so ga “naredili”!

Uredništvo