Pomurje žal brez svojega predstavnika 

Izvršilni odbor Slovenske demokratske stranke je na sinočnji seji oblikoval listo kandidatov za volitve v Evropski parlament. Nosilka liste bo dosedanja evropska poslanka, ki je na prejšnjih evropskih volitvah prejela najvišje število glasov, Romana Tomc, na drugem mestu bo Milan Zver, ki se bo potegoval za že četrti mandat, sledi pa mu podpredsednik stranke Aleš Hojs. Na četrtem in petem mestu od skupno devetih kandidatov bosta kandidirala še poslanca v Državnem zboru Franc Breznik in Branko Grims, sledijo pa jima še Franc Kangler, Alenka Forte, Karin Planinšek in Zala Tomašič.

Izvršilni odbor je na današnji seji poslanski skupini SDS predlagal še, da zaradi vprašanj, ki jih vodstvu stranke naslavlja članstvo, vsi člani poslanske skupine SDS v roku sedmih dni podpišejo izjavo, v kateri se zavežejo, da bodo do konca sklica državnega delovali kot člani SDS in člani poslanske skupine SDS.

Izmed skupno 20 kandidatov je s področja Pomurja med evidentiranimi bil tudi Zverov asistent Dominik Štrakl, katerega kandidatura na listi pa naj bi se zaradi tesne povezanosti z Zverom izključevala.

M.Z.