Občina Kuzma z obeležitvijo zasajenih jablan novorojencem in predajo obnovljene občisnke stavbe svojemu namenu sklenilo že 19. občinski praznik!

Vir:www.obcina-kuzma.s

Občina Kuzma je včeraj z obeležitvijo zasajenih jablan novorojencem, rojenim v letu 2016 in 2017, svečano sejo občinskega sveta ter predajo obnovljene občinske stavbe svojemu namenu sklenila 19. občinski praznik.

19. občinski praznik trajel od 9. junija do nedelje 1. julija!

Na včerajšnjem zaključku že 19. občinskega praznika je s svečano sejo občinskega sveta Občine Kuzma ob 12.00 uri sklenjen že 19. občinski praznik Občine Kuzma. Župan Jožef Škalič se je že dopoldan veselil nove pridobitve obnovljene občinske stavbe ter obeležitve zasajenih jablan novorojenčkom, ki so se rodili v letu 2016 in 2017.

Po svečani seji kulturno zabavni del!

Otroci iz OŠ Kuzma so z uvodom v kulturno zabavni del popestrili nedeljski popoldan, nato pa so se predstavile mamice z novorojenci, ki so se rodili v letu 2017. Sledila je podelitev priznanj vsem najuspešnejšim učencem OŠ Kuzma in podelitev občinskih priznanj. Za zabaven in plesni popoldan pa so poskrbeli ansambel Udar in Poskočni muzikantje.

Sicer pa je župan dne 15. junija z direktorjem podjetja Legartis, Matjažem Hozjanom podpisal pogodbo, s katero bo občina uredila vaško jedro v naselju Gornji Slaveči. Projekt je vreden 341.953,93 EUR z DDV, realiziral pa se bo v letih 2018 in 2019. V sklopu projekta bo izgrajen pločnik z javno razsvetljavo in brv za pešce preko potoka Lukaj. Gra za pomembno pridobitev, saj se bo bistveno izboljšala varnost vaščanov. Projekt je sofinanciran s strani MGRT (Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo)

Uredništvo!