Občina Lendava z znižanjem komunalnega prispevka do konkurenčnejšega lokalnega okolja!

Vir: www.lendava.si

Župan občine Lendava Janez Magyar je “potegnil” prvo pomembno potezo, s katero je v času lokalnih volitev nagovarjal svoje volivce. Z občutnejšim znižanjem komunalnega prispevka, ki ga je občinski svet sprejel v prejšnjem tednu, je Občina Lendava občutno povečala konkurenčnost lokalnega okolja. 

Župan Janez Magyar “potegnil” prvo pomembno potezo; z občutnejšim znižanjem komunalnega prispevka do konkurenčnejšega lokalnega okolja

Občinski svet Občine Lendava je v preteklem tednu podprl predlog župana Janeza Magyara in znižal višino komunalnega prispevka. Slednji bo namreč po novem nižji za kar 25 %. S tem je občina postala privlačnejša za investitorje, ki bodo svojo poslovno pot iskali v Pomurju in tudi za novogradnje individualnih hiš. V primeru novogradnje stanovanjske hiše na zemljišču velikosti 2.149 kvadratnih metrov z neto uporabno površino 183,70 m2 (na kateri je zagotovljena kompletna komunalna oprema s cesto, vodovodom in kanalizacijo), se namreč komunalni prispevek iz 3.252,77 EUR znižuje na 2.440,13 EUR. Župan Magyar tako izpolnjuje prvo pomembnejšo predvolilno obljubo, da bo povečal konkurenčnost lokalnega okolja.

Foto: J.M

Spomnimo, da je ena ključnih težav Občine Lendava ravno trg delovne sile (ponudba prostih delovnih mest), zaradi katerega veliko domačinov odhaja na delo v tujino in zastareli prostorski plani. Magyar se je pomanjkljivosti kot bivši gospodarstvenik (bil je namreč večinski lastnik podjetja Prekmurec d.o.o.) še kako zavedal, s “potezo” znižanja komunalnega prispevka pa naredil pomembnejši korak v smeri konkurenčnejšega lokalnega okolja. Magyar je že napovedal tudi spremembo prostorskih planov (OPN – Občinski prostorski načrt), kar bo še eden od korakov za vzpostavitev odličnih pogojev za investicije. »Moramo biti konkurenčni in vsem potencialnim investitorjem zagotoviti najboljše možne pogoje, da ti ne gredo na Madžarsko ali Hrvaško,« je nedavno govoril Magyar in “stopil” od besed k dejanjem.

Uredništvo