Občinski praznik v Občini Rogašovci!

Vir:B.P.

Včeraj je Občina Rogašovci praznovala 19. občinski praznik in že tradicionalno pogostila vse domačine in goste, ki so uživali ob bogato pripravljenem kulturnem programu. Po kulturnem programu so domačini lahko zaplesali ob glasbi skupine Mladi Pomurci, v večernih urah pa ob glasbi skupine Čuki.

Župan prisotne nagovoril z besedami “Štejejo dejanja, ne besede”!

Župan Edvard Mihalič je uvodoma prisotne krajanke in krajane spomnil o njegovih besedah, da štejejo dejanja in ne besede. Toda, spomni, da je vse bolj potrebno uporabljati tudi besede, ki potrjujejo resnico in ne laži, ki jih nekateri radi uporabljajo. Še posebej pa je ponosen na to, da so mladi spet prepoznali, da se v domačem kraju lahko živi in da gradijo v domačem kraju. To potrjuje tudi število novorojenčkov v letu 2017, ko je občina bogatejša za kar 46 malih nadobudnežev.

V nadaljevanju je župan izpostavil ključne pridobitve infrasrukturnih objektov, še posebej je bil vesel izgraditve pločnikov ob regionalni cesti, kar je pripisal tudi dobremu sodelovanju z infrastrukturnim ministrstvom. Ob zaključku je izpostavil ključne projekte, ki jih bo občina izvajala v naslednjem štiriletnem mandatu, ob tem pa “okrcal” ministrstvo za okolje glede zastajanja projekta izvedbe vodovoda v sistemu B.

Sicer pa sta se prireditve udeležila tudi minister Gašperšič (minister za infrastrukturo) ter poslanec stranke SMC Duško Radič. Gašperšič je nanizal nekaj ključnih podatkov dela vlade v mandatu 2014-2018 ter krajanom in krajankam čestital ob občinskem prazniku.

Uredništvo