Pahorju še en predsedniški mandat!

Vir:twitter.com/borutpahor

Tako, kot so napovedovale javno mnenjske raziskave, je sedanjemu predsedniku Borutu Pahorju zaupalo več volilnih upravičencev. Zbral je slabih 53 % glasov. Vprašanje, ki ostaja odprto pa je, ali se Šarcu bolj “smeji” poraz, kot pa zmaga. S prejetimi cca. 47% glasov je lahko prav gotovo več kot zadovoljen. Špekulacije, ki so v zadnjih tednih vse bolj silile v ospredje, je očitno projekt “ekipe iz ozadja” s ciljem, da bomo Šarca kmalu videli na čelu ene izmed prihodnjih nastajajočih strank. To je potrdila tudi njegova včerajšnja izjava:“Če bodo ljudje želeli, bom kandidiral na parlamnetarnih volitvah prihodnje leto! K temu me sicer nagovarjajo že pet let”, je zapisal vir www.vecer.com.

Pahorju po skoraj vseh preštetih glasovih namenili cca. 52,94 % glasov, Šarcu cca. 47,06 %, volilna udeležba blizu 41,74 %.

Sicer pa je na volišča prišlo še manj volivcev (v prvem krogu 44,23%), kot pred tremi tedni in najmanj v predsedniških volitvah do sedaj. Očitno so volivci, ki so ostali doma menili, da je vseeno, kateri kandidat bo zasedel predsedniški stolček. Do 16.00 ure je volilo le približno 30% volilnih upravičencev.

Pahor je še enega mandata še kako vesel, kar tudi odkrito priznava. Tisti, ki so “vnovčili” protikandidata in očitno delali načrte z njim, so proti Pahorju premnogokrat streljali z vsemi topovi. Ali bo Pahor zaradi nekaterih opravičenih pripomb postal boljši predsednik, je vsekakor njegova izbira. Ker nima kaj izgubiti, bi od njega pričakovali, da kot najvišja avtoriteta v RS tudi končno dozori.

Uredništvo