Francoski predsednik je napovedal, da namerava v času predsedovanja EU doseči vpis pravice do smrti nerojenega otroka v Evropsko listino temeljnih pravic.

V uredništvo smo prejeli pobudo, da francoskega predsednika Macrona kot predsedujočega v Svetu Evrope prepričamo, da umakne namero o vpisu pravice do smrti nerojenega otroka v Evropsko listino temeljnih pravic. Nerojeni otroci so nebogljeni, ne morejo se boriti za svoja življenja.  Pred seboj imajo številne talente in lepo prihodnost.

V Sloveniji na leto umre okoli 4.000 nerojenih otrok, čeprav imamo v Ustavi zapisano, da je človeško življenje nedotakljivo.

Na svetu je lani umrlo okoli 101 milijon ljudi. Od tega je bilo 43 milijonov nerojenih otrok in okoli 58 milijonov zaradi bolezni, starosti, lakote, vojn, nesreč in podobno. Splav nerojenega otroka je najpogostejši razlog smrti ljudi. Pismo, ki bo skupaj z imeni in priimki podpisnikov ter krajem bivanja izročeno francoskemu veleposlaniku v Sloveniji, si lahko preberete in podpišete TUKAJ.

Nerojenim otrokom se velike krivice dogajajo tudi v Sloveniji. V zadnjih 4 mesecih so na Radiu Slovenija pripravili 4 oddaje o smrti nerojenih otrok in v niti eno oddajo niso povabili nobene predstavnikov organizacij, ki se zavzemajo za življenje nerojenih otrok. S tem je kršeno določilo Zakona o RTV, ki zahteva uravnoteženo poročanje. Na pristransko poročanje RTV Slovenija o nerojenih otrocih je svoje poglede izrazil predsednik stranke Glas za otroke in družine Aleš Primc, ki jih lahko preberete tukaj.

C. U.