Po pričakovanju Muraši “razbili” Goriška Brda

Kot smo poročali v včerajšnjem prispevku, so črno – beli uresničili našo napoved, da so absolutni favoriti proti gostujočim Goriškim Brdom. Tekma se je pred cca. 800 ljubitelji nogometa končala z visoko zmago črno – belih, s kar 4:0.

V prvem polčasu za gostujoče še “znosni” zaostanek enega gola!

Muraši so krenili kot vedno, željni zmage in prikazati odlično igro pred domačimi navijači, kar so “nakazovali” skoraj v slehernem napadu. Nekaj nepazljivosti ob odvzetih žogah v prvih 20 minutah igre bi lahko kaznili gostje, ko so si priigrali nekaj nevarnih protinapadov, vendar brez potrebnega zaključka. “Domači” navijači so na svoj račun končno prišli v 26. minuti igre, ko je Bobičanec z lepim zadetkom “potrdil” pritiske črno – belih. Kljub mnogim priložnostim v nadaljevanju igre, pa se je polčas končal z minimalno prednostjo “Murašev” z 1:0.

V nadaljevanju drugega dela tekme sledi “masaker”!

Odhod v slačilnice kljub minimalni prednosti varovancev Šimundže ni postregel s presenečenji. Muraši so krenili odločno, želja po navduševanju gledalcev pa se je začutila takoj po prihodu na zelenico. Gostje iz prelepe pokrajine so še nekaj časa branili odločne napade Murašev, resnih priložnosti pa si niso uspeli priigrati. Po 18. minuti igre v drugem polčasu je zadel kapetan Kozar, v 80. minuti Karničnik in ob koncu regularnega dela tekme mladinec Šlak.

Visoka zmaga Murašev s kar 4:0 več kot zaslužena!

Zmaga Murašev je bila pričakovana, visoka zmaga ob koncu tekme pa le dokaz, da Šimundža gradi vsako tekmo in želi od slehernega igralca in celotne ekipe le najboljše rezultate! Ta je in bo v prihodnje še kako prišla do izraza, tako na naslednji tekmi 2. lige v Brežicah, kot v četrtfinalni pokalni tekmi, ko bi Muraši na “vrhuncu oigranosti” lahko navdušili proti prvoligašu iz Celja.

Muraši v sredo 27.9. odpotujejo v Brežice, kjer bodo odigrali iz dne 17.9. odpovedano tekmo (zaradi od obilice padavin poplavljenega igrišča) proti domači ekipi Brežice-Terme Čatež.

Uredništvo