Podporo referendumu “o drugem tiru” prispeval tudi Jože P. Damijan

Ker Jože P. Damijan, član sveta za civilni nadzor projekta drugi tir, ponovno ni dobil ključnih zagotovil od premierja Mira Cerarja, je stopil na UE Ljubljana in dal svoj glas k podpori referendumu o “drugem tiru”. Damjan je od predsednika vlade želel zagotovila o racionalizaciji projekta, izločitvi Madžarske (sofinaciranje-“kredit”) iz projekta in dobiti pravico do nadzora nad projektom.

Cerar dal prednost lastni promociji, namesto, da bi poskušal zbližati stališča

Cerarjev vlak očitno rine naprej po “vladnem tiru” in se ne zmeni za dobronamerne predloge, ki jih je še enkrat poskušal “zbližati” Jože P. Damijan. Zakaj torej predsednik vlade težko da zagotovilo, da bo projekt racionaliziran? Zakaj ne da možnosti nadzora nad projektom strokovnjakom? Naj spomnimo, da so si člani Civilne iniciative ves čas prizadevali dobro sodelovati z ministrom Gašperšičem in  njegovim državnim sekretarjem Lebnom.

Imate tudi vi dovolj arogance nad še eno krajo davkoplačevalskega denarja?

Vili Kovačič, vodja Civilne iniciative “Davkoplačevalci se ne damo”, naj bi že zbral cca. 12.000 podpisov od 40.000 potrebnih. Rok, do katerega se lahko vsi z volilno pravico izrečete glede podpore k referendumu, se izteče 22. junija. Kot je zapisal vir 24. ur, pa bo Civilna iniciativa podpornike iskala na vseh pomembnejših dogodkih po RS, organizatorji pa so svoje ekipe že “postavili” na stojnicah pred Upravnimi enotami.

Uredništvo