Se je Gabor skrivaj dogovarjal z Olimpijo?

S strokovnega vodstva ŽNK Nona Pomurje Beltinci so pojasnili, zakaj so se tako na hitro odločili na prekinitev sodelovanja s trenerjem Zlatkom Gaborjem.

“Lahko gremo preko tega, da smo izpadli iz Evrope, lahko gremo tudi preko tega, da trenutno ne igramo najbolje in izgledamo na igrišču brezvoljno, brez energije in brez žara. Ne moremo pa mimo tega, da se trener, ki ima veljavno pogodbo z našim klubom, že kar nekaj dni dogovarja z ŽNK Olimpijo o prestopu,” so zapisali v sporočilu za javnost. Gabor naj bi se po besedah športnega direktorja Štefana Kozica po ponedeljkovem treningu v Bratoncih sestal s predstavniki Olimpije.

Kozic v nadaljevanju navaja, da vodilni ljudje Olimpije vabijo praktično vse beltinske igralke v Olimpijo s pojasnilom, da je Zlatko Gabor že trener v Olimpiji in da se mu priključijo. “Po vsem tem ne moremo računati, da bi bilo sodelovanje v bodoče še mogoče,” je zapisal Kozic.

V klubu obžalujejo, da niso uspeli preprečiti odhoda Luane Zajmi v Split, ker Gabor na njo ni več računal. Anjo Eferl so kljub Gaborjevemu nasprotovanju uspeli zaustaviti in ostaja v Beltincih. Tjaša Nemec je prenehala s treningi, ker jo je Gabor “prestavil v drugi plan”, Maja Dimitrijevič pa je dobila ponudbo od Olimpije, zato na njo več ne računajo.

M.Z.