Preteklih 24 ur

V zadnjih 24 urah so pomurski policisti obravnavali 10 prometnih nesreč, pet kaznivih dejanj, štiri kršitve javnega reda in miru, dve povoženji divjadi, eno poškodbo vozila na parkirišču in tujce pri nedovoljenem prehodu meje.

V devetih prometnih nesrečah je nastala zgolj materialna škoda, v nesreči v Čentibi pa je kolesar, ki je vozil pod vplivom alkohola, padel in se lažje telesno poškodoval.

Na področju kriminalitete sta bili obravnavani dve tatvini na gradbiščih v Rakičanu in ena v Bogojini. Evidentirali smo še kaznivo dejanje grožnje in uporabo negotovinskega plačilnega sredstva.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnem prostoru in dvakrat na javnem kraju. Eden izmed kršiteljev kljub opozorilom policistov s kršitvijo ni prenehal, zato je bilo zoper njega odrejeno pridržanje.

V jutranjih urah so policisti v Lendavi izsledili štiri tujce, državljane Šrilanke, ki so na nezakonit način vstopili v državo. Tujci so ob prijetju zaprosili za mednarodno zaščito in bili odpeljani v enoto v nadaljnji postopek.

V zadnjem mesecu so pomurski policisti obravnavali kar 18 prometnih nesreč, v katerih so bili udeleženi kolesarji. V 16 primerih so bili povzročitelji nesreč kolesarji sami. Šest kolesarjev je bilo v času nesreče pod vplivom alkohola. Sedem kolesarjev se je v nesreči hudo telesno poškodovalo, ostalih 11 pa lažje. Policisti opozarjajo, da je vožnja pod vplivom alkohola prepovedana tudi za voznike koles. Slednji morajo imeti do dopolnjenega 18. leta starosti med vožnjo pripeto ustrezno kolesarsko čelado, za odrasle kolesarje pa je to, glede na povedano, več kot priporočljivo.

Posledice neurij in poplav se na nekaterih območjih še vedno odpravljajo. Policisti se vsem sodelujočim službam in občanom zahvaljujejo za nesebično pomoč, opozarjajo pa na posameznike, ki nesreče izkoriščajo ali zlorabljajo v svoj prid. Zato v primeru pojava sumljivih oseb ali dejanj pozivajo, da pokličete na številko 113.

Danes bodo pogostejše meritve hitrosti z radarjem na območju Policijske postaje Lendava.

M.Z.