Preteklih 24 ur

Pomurski policisti so v preteklih 24 urah obravnavali štiri primere kaznivih dejanj, dve prometni nesreči, pet primerov kršitev javnega reda in miru, dve poškodbi vozil na parkirnem prostoru, štiri primere povoženje divjadi in nudili asistenco inšpektorjem.

Na področju kriminalitete so obravnavali en požar na objektu na Goričkem. Policista, ki sta bila v bližini, sta takoj pristopila h gašenju in skupaj z lastnikom ogenj pogasila še pred prihodom gasilcev. Ugotovljeno je bilo, da je do požara prišlo zaradi pepela, ki se je vnel in je bil odložen ob hiši. Na objektu je nastalo za okrog 10.000 evrov škode. Tuja krivda je izključena.

Policisti so obravnavali še napad na policiste, v katerem je oseba grozila z orožjem, ki ji je  bilo pozneje odvzeto, eno tatvino, en primer odstranitve mejnika in sprožitev alarmne naprave v trgovini.

Na področju prometne varnosti je prišlo do dveh prometnih nesreč, v katerih sta se dva udeleženca lažje telesno poškodovala.

Javni red in mir je bil kršen tri krat na javnem kraju in dva krat v zasebnem prostoru, kršitelji pa so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes policisti opravljali na območju policijske postaje Lendava.

M.Z.