Paketi humanitarne pomoči iz Turnišča na poti v Ukrajino

Humanitarni organizaciji Rdeči Križ Slovenije in Slovenska Karitas sta ob mednarodnem pozivu za humanitarno pomoč prebivalcem Ukrajine stopili skupaj. V koordinaciji z lokalnimi humanitarnimi organizacijami se je za ta namen začela po celi Sloveniji skupna humanitarna akcija, h kateri je pristopilo tudi več podjetij in zavodov. Državljani so v minulem tednu za humanitarno pomoč lahko prispevali na več načinov.

V občini Turnišče so pri zbiranju pomoči sodelovale Občina TurniščeKaritas Župnije TurniščeObčinska organizacija Rdečega križa Turnišče in Štab Civilne zaščite Občine Turnišče.

Humanitarna akcija za Ukrajino v Turnišču (foto: turnisce.si)

Vsi sodelujoči v akciji se zahvaljujejo vsem občankam in občanom občine Turnišče, ki so se odzvali povabilu in po svojih zmožnostih pripevali humanitarno pomoč za prizadete v Ukrajini.

V humanitarni akciji so skupaj zbrali večje zaloge trajne hrane in higienskih pripomočkov. Posebna zahvala gre trgovini Jager Turnišče za donirane palete in Javnemu podjetju Varaš za prevoz do vojašnice Murska Sobota, od koder bo vsa zbrana humanitarna pomoč odpeljana v Ukrajino.

C. U.