Pomurje ima nov materinski dom

Danes škof dr. Peter Štumpf in predsednik Škofijske Karitas Murska Sobota Jožef Hozjan blagoslovila nove enote Pomurskega materinskega doma

Pomurje je bogatejše z novim materinskim domom s svetovalnico Škofijske Karitas Murska Sobota. Ta bo delovala na Cvetkovi 5 v Murski Soboti v obnovljeni hiši.

Pomurski materinski dom je namenjen nosečnicam, porodnicam, materam z majhnimi otroki v socialni stiski ter samskim ženskam ali ženskam, ki že imajo odrasle otroke pa so doživljale nasilje. V njem dobijo ženske takojšnjo oskrbo, pomoč in možnosti umika iz ogroženega območja, pa sta ob otvoritvi poslanstvo tega doma predstavila tajnik Škofijske Karitas Jožef Kociper in vodja programa Vlasta Glavač.

Sicer pa so osnovni cilji programa materinskih domov krepitev moči uporabnicam, da se bodo zmogle in znale soočiti z vsakodnevnimi življenjskimi izzivi. Slednje jim zagotavljajo s svetovanjem, zagovorništvom in soustvarjanjem dobrih pogojev za nek nov, drugačen način življenja. Pot iz vloge žrtve v vlogo soustvarjalca novih boljših medsebojnih odnosov, ki omogočajo rast v vse večjem socialnem vključevanju pa je končni cilj, ki si ga za uporabnice želijo.

Uredništvo