Pomurske mlekarne z direktorjem Sercem in večinskim lastnikom  Anthonyjem Tomažinom s Pomurskim mlejkom še intenzivneje na trgu kitajskega Honkonga!

Direktorju Pomurskih mlekarn Robertu Sercu in njegovi ekipi se obrestuje zgodba vstopa na trg brezmejnih razsežnosti, o kateri so spregovorili že v lanskem letu. Sedaj postaja zgodba realnost, murskosoboško mleko pa bo gostom na razpolago v prestižnih hotelih in poslovnih stavbah  Honkonga. Povpraševanje po mleku Pomurskih mlekarn za letošnje leto na tem trgu se je povzpelo iz nekaj tisoč litrov na kar cca. 1,8 MIO litrov, predstavlja pa odlično izhodišče za nadaljnjo rast podjetja.

Sicer pa je murskosoboško podjetje, ki jo od leta 2015 vodi Serec, tretji največji slovenski proizvajalec mleka. S 135 zaposlenimi in 65 MIO litrov predelanega mleka so ustvarili 37 MIO EUR prihodkov, poslovno leto pa zaključili z 21.000 EUR čistega dobička, je zapisal vir spletnega portala finance.si.

Ali bodo pomurski kmetje, ki ta trenutek zagotovijo cca. 80% potreb mleka za Pomurske mlekarne sledili potrebam rasti kitajskega trga (in še kakšnega drugega trga) in pomurski prostor spet »delali« bolj travnat, bomo zagotovo slišali v prihodnje. Večinski lastnik (prevzemnik) podjetja Tomažin namreč poleg priložnosti na tujih trgih prisega na poudarku »domačega«, zato verjame, da se bo podjetje v prihodnje še bolj posvetilo krepitvi na domačemu slovenskemu trgu.

Sicer pa je novi lastnik, avstralski državljan slovenskih korenin Anthony Tomažin postal večinski lastnik Pomurskih mlekarn v mesecu juliju, ko je odkupil 60% tržni delež od Delavske hranilnice.

Urerdništvo