Potovanje z vlakom po novem še ugodnejše, še posebej se bo poznalo pri potovanju družine

S Slovenskimi železnicami po novem ceneje

Z 20. marcem 2020 je v veljavo stopila prenovljena tarifa Potniškega prometa Slovenskih železnic. Železniška tarifa bo uporabnikom zanimiva zaradi znižanih cen abonentskih vozovnic in drugih izboljšav.

Železniška tarifa bo uporabnikom “prinesla” znižane cene abonentskih vozovnic in druge izboljšave

Kot pojasnjujejo na Slovenskih železnicah, prenovljena tarifa ohranja cene posamičnih vozovnic na isti ravni oz. jih zaokrožuje na 10 centov, medtem pa so cene abonentskih vozovnic nižje. Abonentske železniške vozovnice veljajo za vse vlake, tudi za vlake višje vrste (brez doplačila).

V tarifi se ohranjajo ugodnosti, s katerimi se mladim in starejšim nad 65 let omogoča potovanje z vlakom po ugodnejšem 30-odstotnem znižanju. Z namenom spodbuditve potovanj družinam in promocije vlaka kot družinam prijaznega prevoznega sredstva pa se poenostavljajo tudi skupine potnikov – družin. Odslej se vsem (do vključno 5 osebam), ki potujejo z vsaj enim otrokom do 12 let, omogoča posebno 40-odstotno znižanje, otroci do 12 let potujejo s 50-odstotnim znižanjem, mlajši od 6 let pa potujejo brezplačno. Spremenjena tarifa prav tako spodbuja potovanja večjih skupin v prostem času, tako da je v prenovljeni tarifi potovanju skupinam nad 6 oseb, starim do 26 let, omogočeno 50-odstotno znižanje cene vozovnice.

V prenovljeni tarifi je upoštevana tudi potreba po uvedbi trajnostne mobilnosti in je cena za prevoz koles znižana na 1,50 evra, za spodbujanje uporabe javnega prevoza tudi na daljših razdaljah pa so znižani dodatki za vlake višje vrste.

Uredništvo