Prevoz je brezplačen za starejše

Občina Beltinci je dne 23. 3. 2023 s podpisom pogodbe z zavodom Zlata mreža uradno
pristopila k projektu Prostofer, ki je trajnostni vseslovenski prostovoljski projekt za mobilnost in povezovanje starejših, ki potrebujejo prevoz in ne zmorejo uporabljati javnih in plačljivih prevozov, z aktivnimi vozniki, ki pa po drugi strani radi priskočijo na pomoč.

(foto: M.Z.)

K projektu je do danes pristopilo enajst prostovoljnih voznikov. Uporabniki lahko brezplačen prevoz naročijo na brezplačni telefonski številki 080 10 10. Klicni center je na voljo za rezervacije prevozov vsak delovnik med 8.00 in 18.00, rezervacijo prevoza pa je potrebno najaviti vsaj 3 dni pred izvedbo storitve.

S prostoferjem se lahko odpravite k zdravniku, v lekarno, na banko ali pošto ter druge javne ustanove na območju občine Beltinci. Za prevoze izven občine bivanja pa so ti prevozi na voljo zgolj za preglede v Splošni bolnišnici Murska Sobota ali obisk tistih javnih ustanov v Murski Soboti, ki jih ni v domači občini. Vozniki prostovoljci bodo prevoze opravljali od ponedeljka do petka med 8.00 in 16.00, izjemoma pa se lahko dnevi in ure tudi prilagodijo potrebam.

Občina Beltinci si želi, da bi projekt Prostofer resnično zaživel in da bi z njim pripomogli pomoči potrebnim občanom in občankam. “Prostovoljnim voznikom želimo varno vožnjo in se jim iskreno zahvaljujemo za nesebično pomoč, kajti brez njih se v projekt ne bi mogli vključiti. Vse upokojence, ki ne vozijo avtomobila, nimajo sorodnikov in imajo nizke mesečne dohodke, slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi pa prisrčno vabimo, da sprejmejo ponujeno pomoč”, so zapisali na občinski upravi Občine Beltinci.

(foto: M.Z.)

Vsi, ki pa ste še pri močeh, pa pri občinski stavbi lahko najamete električno kolo in se po opravkih po občini odpravite z električnim kolesom.

M.Z.