Pozor, nepovratne spodbude Eko Sklada celo do 5.000 EUR!

Vir:Pixabay

Eko sklad je obljubo držal in napovedi, ki jih je v mesecu marcu 2017 že napovedoval v reviji Varčujem z energijo izpolnil. V sporočilu za javnost Eko Sklada je zapisano, da je z včerajšnjim dnem (v času priprave prispevka še poziv ni objavljen) sprožen poziv za nove spodbude v stavbe in vozila. Pri zamenjavi stare kurilne naprave z novo (toplotno črpalko ali kurilno napravo na lesno biomaso), bo prosilec lahko pridobil celo do 5.000 EUR nepovratnih sredstev.

Pri zamenjavi stare kurilne naprave s toplotno črpalko ali pečjo na lesno biomaso celo do 5.000 EUR nepovratnih sredstev!

Če je nastopil čas, da se od stare potratne ali dotrajane peči (kurilne naprave) poslovite, lahko pridobite kar 5.000 EUR nepovratnih sredstev (po starem 3.100 EUR). Prosilec mora le preveriti ali je njegova občina uvrščena med tiste, katerih območje se uvršča med ogrožene s prašnimi delci PM-10 in ima sprejet Odlok o načrtu za kakovost zraka in izbrati toplotno črpalko VODA/VODA ali SLANICA/VODA (ZEMLJA/VODA) ali peč na lesno biomaso. Pomurska občina, ki se v to skupino uvršča je Mestna občina Murska Sobota. Ostali Pomurci bodo za isto izbiro deležni nekoliko nižje spodbude, vendar še vedno visokih 4.000 EUR (prej 2.000 EUR). Če se boste odločili za izbiro toplotne črpalke ZRAK/VODA in ste iz občine Murska Sobota, boste deležni spodbude največ 3.200 EUR (po starem 1.250 EUR), občani drugih občin pa 2.500 EUR (prej 1.000 EUR), je zapisano v sporočilu za javnost na spletni strani Eko sklada.

Za določene omejitve, kjer ima občina določen prednostni vir ogrevanja (ima ga tudi Mestna občina Murska Sobota), veljajo določene omejitve, zato se pred naložbo in odločitvijo posebej posvetujte!

Če ste vlogo oddali že po prejšnjem javnem pozivu, lahko od te vloge odstopite (če še niste začeli z naložbo) in sprožite postopek prijhave po novem pozivu.

Tokrat pa Eko sklad pod nekoliko spremenjenimi pogoji dodeljuje tudi sredstva za električna vozila, pri čemer lahko prosilec zaprosi za nepovratna sredstva tudi po nakupu vozila.

Sicer pa bodo naložbe v posameznih stanovanjih in v večstanovanjskih stavbah še naprej višje za hkratno izvedbo več ukrepov in tudi za zamenjavo starih kurilnih naprav z novimi plinskimi (na degradiranih območjih). Podrobnosti si preberite v sporočilu za javnost Eko sklada na https://www.ekosklad.si/aktualno/news/newsID=137 ter na njihovi uradni spletni strani oz. pokličite na spodnji naslov podjetja.

Za brezplačne informacije, strokovno pomoč in/ali izbiro ogrevalnega sistema, vam je na razpolago podjetje Inovativne poslovne storitve, Bojan Petrijan s.p., ki vam z izbranimi podizvajalci nudi celovite rešitve.                       Pokličite, z veseljem vam bomo pomagali! GSM: 041 733 982.

Uredništvo