Parkiranje je odslej dražje

Danes začne v Mestni občini Murska Sobota veljati nov parkirni režim. V prejšnjem mandatu so v Murski Soboti sprejeli prometni režim in parkirne cone. V mestnem središču pogosto primanjkuje parkirišč, zato so mestni svetniki režim parkiranja zaostrili.

Murska Sobota: na modri coni brezplačno le še prvih 15 minut

V Coni 1 v strogem mestnem središču  je režim kratkega parkiranja do največ dve uri, prvotni predlog za prvih 15 minut brezplačnega parkiranja pa so na sami seji spremenili v 30 minut.

Za Cono 2 je odslej možno tudi kupiti mesečne ali letne dovolilnice za parkiranje, na Coni 3, kamor spadajo tudi neasfaltirana parkirišča, pa je po novem parkiranje potrebno prav tako plačati.

V Cono 3 spadajo tudi parkirišča v Severni obrtni industrijski coni, kjer je z današnjim dnem prav tako parkirnino potrebno plačati. Zaposleni v obrtni coni so glede tega izrazili nezadovoljstvo, a vodstvo občine pri odločitvi vztraja in delodajalcem v obrtni coni ponuja odkup ali najem parkirišč. Vsekakor bodo zaposleni danes parkirnino morali plačati.

Odlok določa tudi novo časovno ureditev, ko je parkirnino potrebno plačati od ponedeljka do petka od 7.00 do 15.00 ure, ob sobotah pa od 7.00 do 12.00 ure. V CONI III se ob sobotah parkirnina ne bo plačevala, enako velja za praznike, ki so dela prosti in nedelje. Na parkirišču P + R se parkirnina plačuje ves čas in vse dni v tednu.

M.Z.