Pozor, ste tudi vi nasedli lepim obljubam provizij pri življenjskem varčevanju, kot je gospod iz Ljubljane!

Foto: Pixabay

Tudi vi življenjsko varčujete? Potem je prav, da se pozanimate ali se vam po obdobju varčevanja ne bo “zgodilo” podobno, kot se je gospodu iz Ljubljane. Njegovo zgodbo delimo z vami, saj želi, da bo podobnih primerov, kot je njegov čim manj!

“Dragi FB prijatelji in prijateljice, pišem z željo, da vas “posvarim” o neljubem dogodku, ki se mi je pripetil in ne želim, da se še komu.
Pred kakimi 10-imi leti mi je nek “finančnik” prodal idejo, da naj življenjsko varčujem in odločil sem se, da skromnih 50€ na mesec odvojim v sklade banke, ker mi je zagotovil, da njihovi finančniki ves čas premeščajo moj denar v take sklade, ki so donosni. Navajal je lepe procente, ki so navdihovali željo po varčevanju.
Ker sem dal zadevo na trajnik, sem seveda že parkrat pozabil na to, nakar sem se le odločil preveriti, kako je s to “naložbo”. Avgusta sem se zglasil na banki in povedali so mi, da moj denar nikakor ni prehajal med skladi, kot mi je bilo zagotovljeno, da bo in da se je nabralo 3900€. Kratek preračun pa pove, da 50€ v desetih letih prinese 6000€. Seveda sem to sogovornici tudi povedal in skomignila je z rameni. Se pravi, če bi jaz teh 50€ mesečno dajal v nogavico, bi prihranil skoraj 2x toliko. Wow, hvala, banka, za vaše odlično opravljeno delo!
Dragi bralci, dobro premislite, kako hranite svoj zasluženi denar in kateri šparovček pravzaprav polnite.”

Foto: Akira

“V kolikor predčasno prekineš polico si oni obdržijo “provizijo”. To prakticirajo v večini bank, zavarovalnic in ni novo. Vam je agent zamolčal to informacijo ali pa ste preslišali, da je polno izplačilo s pribitki samo kadar poteče rok in ne kadar vi prekinete. Vsaj tak način je meni poznan”, pa je komentirala “sledilka”

Uredništvo