Pozor, v Pomurju nevarni sunki vetra čez dan, možni vetrolomi!

“V noči na ponedeljek se bo krepil jugozahodni veter, ki bo najmočnejši v ponedeljek čez dan. Veter bo v sunkih na izpostavljenih mestih dosegel hitrost od 70 do 100, v višjih legah vzhodne Slovenije pa tudi prek 100 km/h”, so zapisali na spletnem portalu vreme.arso.gov.si.

Danes se bo krepil jugozahodni veter. V zahodni Sloveniji se bodo pričele pojavljati padavine, na območju Julijskih Alp bo ponekod snežilo do dolin, drugod bo deževalo. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 8, v alpskih dolinah okoli 0 °C.

V zahodnih in osrednjih krajih bo občasno deževalo, proti večeru pa bo pas padavin zajel tudi severovzhodne kraje. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 8, v alpskih dolinah okoli 0, najvišje dnevne od 9 do 15 °C.

V torek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem v severnih krajih se bodo še pojavljale manjše krajevne padavine. Jugozahodnik bo zjutraj ponehal, ponekod bo prehodno zapihal severozahodni veter. V sredo bo sprva deloma sončno, popoldne se bodo spet pričele pojavljati padavine in zvečer prehodno zajele vso državo. Nekoliko se bo ohladilo, prehodno bo zapihal vzhodni veter. V četrtek bo spremenljivo oblačno in suho, so zapisali na portalu meteo.arso.gov.si.

Uredništvo