Pravila spremljanja volilne kampanje za redne volitve poslancev iz RS v Evropski parlament!

Vir:demokracija

V skladu z zakonom o volilni kampanji objavljamo pravila spremljanja volilne kampanje za redne volitve poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament 26. 5. 2019.

V času volilne kampanje, ki se začne danes 26. aprila 2019 in se konča 24. maja 2019 ob polnoči (24 ur pred dnevom glasovanja), bo portal v novinarskih prispevkih spremljal pomembna dogajanja vezana na same volitve.

Uredništvo  spletnega portala Pomurske novice.si bo o načinu, obsegu in vsebini novinarskih prispevkov odločalo samostojno in v skladu z uredniško politiko, zakonom in profesionalnimi standardi.

Portal se bo v skladu z Münchensko deklaracijo in novinarskim kodeksom izogibal objavi vsebin, ki pomenijo sovražni govor in klevetanje. Portal bo plačana volilna propagandna sporočila z volilnimi oglaševalskimi vsebinami objavil z navedbo naročnika. Za vse kandidatne liste veljajo enaki pogoji  oglaševanja in sicer 50 EUR/sporočilo (število besed do 150) in 100 EUR/sporočilo (število besed nad 150 do 300).

Portal bo v skladu z uredniško politiko objavljal tudi strokovno izvedene raziskave javnega mnenja (v kolikor jih bo na uradni spletni naslov portala pridobil), pri čemer bodo navedeni izvajalec, metodologija in naročnik raziskave.

Uredništvo