Pustno rajanje od sobote do danes

Pustno dogajanje se je v Moravskih Toplicah pričelo že na pustno soboto, ko je TIC Moravske Toplice priredil 21. Pustno rajanje na prostem v središču Moravskih Toplic. V programu za vse generacije je nastopil cirkus Arbadakarba, v nadaljevanju sta vzdušje ogrevala levji Bobo in šimpanzji Dj Enis (Denis Miholič).  

Med skupinskimi maskami so letos posebej izstopali in si s tem prislužili posebne skupinske nagrade HAVAJČANI (KTD Tešanovci), MEDUZE (družina iz Bogojine), SUPER MARIO  (družina iz Bukovnice) in PALČKI (družba iz Palčkove dežele). Atraktivne nagrade za posamične in skupinske maske so prispevali številni sponzorji iz lokalnega in širšega, pa tudi čezmejnega območja.

V lesenih prodajnih hiškah v središču Moravskih Toplic so bile na voljo sladke in slane pustne dobrote lokalnih ponudnikov. KS Mlajtinci je poskrbela za bar s pustnimi napitki, ZOO TIC s krofi in čajem, Medičarstvo Jožica Celec z medenimi dobrotami, Žganjekuha Kovač in Ela s ponudbo sladkorne pene, kokic in balonov s helijem.

S posebnimi praktičnimi nagradami so poleg skupinskih bile nagrajene tudi številne druge najlepše posamezne maske, saj so tako, kot običajno, tudi letos s pomočjo številnih sponzorjev, pokroviteljev in podpornikov razdelili čez 150 nagrad.

Norčavi pust se nadaljuje tudi danes, ko so otroci iz vrtca obiskali občinsko upravo.

P. N.