Jevšek ob potrditvi sofinanciranja še župan, danes minister

V Rakičanu je včeraj potekala slovesnost ob otvoritvi prenovljenega doma starejših, ki je največji tovrstni javni zavod v Pomurju. Prenova matične enote doma je stala 15,5 milijona evrov in je bila sofinancirana z evropskimi kohezijskimi sredstvi, saj je bivša Janševa vlada prenovo in dograditev rakičanskega doma starejših uvrstila v nabor nameravanih projektov.

Kaj se je in kaj se še bo gradilo v Murski Soboti

Minister za kohezijo in regionalni razvoj Aleksander Jevšek, ki se je Janši ob potrditvi sofinanciranja kot takratni soboški župan zahvalil za to, je sedaj na otvoritvi poudaril, da prenova in modernizacija doma pomembno prispeva k dvigu kakovosti življenja in oskrbe starejših v regiji.

(foto: gov.si)

»Prav dvig kakovosti življenja ljudi ne glede na to, kje v Sloveniji oziroma v Evropski uniji živijo, je bistvo evropske kohezijske politike. Zato me zelo veseli, da ste za to prenovo doma pridobili 10,5 milijona evrov evropskih kohezijskih sredstev. Kajti ta sredstva so namenjena ljudem! Zame je to primer dobro izkoriščenih evropskih sredstev,« je dejal minister Jevšek.

M.Z.