Praznovala je v družbi sostanovalcev in prijateljice

Včeraj je bil v Domu Janka Škrabana v Beltincih prav poseben dan. Stanovalka Roza Pavel, po domače Rozika, je praznovala častitljivi jubilej, svoj 100. rojstni dan.

Rozika je prva stanovalka doma, ki je v beltinskem domu starejših praznovala tako visok osebni jubilej. Rodila se je 29. 8. 1923 v Beltincih, a jo je življenjska pot zgodaj zanesla v Kamnico pri Mariboru. Pred nekaj manj kot dvema letoma se je Rozika vrnila v domač kraj, kjer v Domu Janka Škrabana preživlja jesen življenja.

V prostorih doma so se ob tej priložnosti zbrali njeni sostanovalci, zaposleni v domu in njena prijateljica Pavla Šabec, ki so ji ob visokem jubileju čestitali. Čestitke in najboljše želje ob visokem jubileju ji je v imenu stanovalcev izrekla Rozalija Hrovatič in ji podarila lično kvačkano vrtnico, s šopkom cvetja ji je voščila tudi direktorica doma Gabrijela Jakob.

Slavljenki so zapeli njeni sostanovalci (foto: M.Z.)

Praznovanje je popestril domski zborček stanovalcev, ki je zapel nekaj njenih najljubših pesmi, zapeli so ji tudi zaposleni v domu, na harmoniko pa sta ji zaigrala harmonikarja Glasbene šole Beltinci Erik in Blaž.

Blaž Puhan in Erik Erjavec (foto: M.Z.)

Slavljenka je od ganjenosti potočila tudi nekaj solz, nato pa zarezala v okusno slavnostno torto. Vsi skupaj so s šampanjcem nazdravili njenemu visokemu jubileju in ji zaželeli vsega dobrega še na mnoga leta.

M.Z.