Rumeni jopiči odločno v bran aktualni vladi in z jasnim sporočilom: “Simboliziramo večino slovenskega ljudstva!”

Foto:fb

V petek 3.7.2020 ob 18:30 na Prešernov trgu bo miren shod, ki ga organizirajo “Rumeni jopiči”. Slednji so se pojavili v sredo na dan t.i. antiproslave, ki še danes buri premnoge Slovenke in Slovence.  “Naj ne mislijo, da je Slovenija samo en kvadratni kilometer, ki pokriva Metelkovo, Rog, RTV in Filozofsko fakulteto. Teh nekaj tisoč »protestnikov« predstavlja samo same sebe in strah za svoje privilegije, čeprav jih mainstream mediji prikazujejo kot odraz volje ljudstva. Mi pa simboliziramo, kaj si o njih misli večina Slovencev, zato je pomembno, da jim to pokažemo v čim večjem številu,” zaključujejo “Rumeni jopiči” v svojem gibanju.

Spomnimo, da se je gibanje rumenih jopičev v Franciji začelo  kot protivladno protestniško gibanje, ki je v določenem trenutku reklo “dovolj”. Dovolj so imeli jemanja denarja delovnemu človeku in dajanja brezdelnežem. In pri nas!

Razlika med našimi in francoskimi rumenimi jopiči je le v tem, da na oblasti ni levo-liberalna vlada, kar si protivladni »protestniki« želijo. To je njihova legitimna želja, ki pa jo lahko uresničijo tako, da ustanovijo stranko, gredo na volitve in zmagajo. “Nikakor ne moreš z uličnimi izgredi rušiti legitimno izvoljeno vlado, ker ti ni všeč in to sredi epidemije,” pravijo slovenski “rumeni jopiči”

Uredništvo