Stičišče več kolesarskih poti

V Občini Moravske Toplice podpirajo kolesarjenje z urejanjem kolesarskih poti, saj so Moravske Toplice priljubljena kolesarska počitniška destinacija. Čez 250 kilometrov označenih kolesarskih poti vas popelje do lokalnih ponudnikov, številne poti so del evropskih ali daljinskih kolesarskih povezav.

Kolesarska pot EuroVelo 13 (Iron Curtain Trail  – ICT) je del evropske daljinske kolesarske poti, ki poteka vzdolž nekdanje “železne zavese«, pelje čez 20 držav, v skupni dolžini 9000 km.

Najnovejša Slovenia Green Wellness Route pa je nova krožna kolesarska pot po Sloveniji, ki povezuje S SLOVENIA Green znakom certificirane destinacije in ponuja 16-dnevni načrt poti kolesarskega raziskovanja po slovenskih naravnih zdraviliščih, povezuje lokalno gastronomsko ponudbo, izjemno kulturno pestrost in bogato naravno okolje. Posamezna etapa poti na dan obsega približno 40 km zmernega kolesarjenja, primerna je za družine in rekreativne kolesarje.

Pot poteka do Moravskih Toplic, kjer si kolesarji lahko privoščijo sproščanje v termalnih vrelcih, obiščejo točke naravne in kulturne dediščine ali pa odkrijejo kulinarične dobrote regije.

Bike Center Moravske Toplice je to sezono razširil vozni park, kjer je sedaj na voljo 15 električnih koles in 25 treking koles.  

Soboški Biciklin je okolju prijazen in popolnoma preprost način prevoza po mestu, ki sedaj povezuje že devet pomurskih občin.

Sistem izposoje in vračila koles in e-koles  je na voljo 24 ur na dan in 7 dni v tednu, kolesa lahko uporabljate tako podnevi kot ponoči. Letna članarina z registracijo in celoletnimi vožnjami znaša 15 evrov, ločen enodnevni najem pa 5  evrov.

M.Z.