Šarca z novim letom zapustil državni sekretar Vojmir Urlep!

Foto: (youtube-print screen)

Vojmir Urlep (slednjega je želel Šarec za zdravstvenega ministra) je še eden od tesnih Šarčevih sodelavcev, ki je zapustil njegov kabinet. V času božičnih praznikov (sicer pa že v mesecu novembru), je javnost sicer izvedela, da gre za “potezo” zaradi resnih zdravstvenih težav Urlepa. Slednji je bil pristojen za koordinacijo med ministrstvi, v svoji izjavi pa je dodal: zdravje je samo podlaga za to odločitev, ostalo je del politike”. 

Vlada na dopisni seji z dnem 1.1.2020 razrešila Vojmirja Urlepa s funkcije državnega sekretarja

“Vlada je na današnji dopisni seji s 1.1. 2020 razrešila Vojmirja Urlepa s funkcije državnega sekretarja v Kabinetu predsednika Vlade Republike Slovenije.
Vojmir Urlep je predsednika vlade obvestil, da s 1. 1. 2020 odstopa s položaja državnega sekretarja v Kabinetu predsednika vlade. Predsednik vlade je njegov odstop sprejel”, so zapisali na spletni strani gov.si. So pritiski bili dovolj “konkretni”, da so se lahko spet odprla vrata Juretu Lebnu, bivšemu ministru za okolje in prostor, ki je moral oditi zaradi afere “Maketa”.

Foto: fb (J.L.)

So se z odstopom Vojmirja Urlepa odprla vrata Juretu Lebnu, bivšemu ministru za okolje in prostor, ki je moral oditi zaradi afere “Maketa”

Uredništvo