Stanje v zdravstvu je alarmantno

Zaradi vedno slabših razmer v zdravstvu ter serije neizpolnjenih in prelomljenih obljub o njihovem reševanju s strani ministra za zdravje Danijela Bešića Loredana in predsednika Vlade RS Roberta Goloba, bo poslanska skupina Slovenske demokratske stranke še ta teden vložila Interpelacijo zoper ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana.

“S tem želimo pospešiti razpravo o realnosti koalicijskih obljub ter sposobnosti aktualne vlade za reševanje najbolj perečih problemov v državi,” so še zapisali v izjavi za javnost.

Na ta način bo SDS pravzaprav pomagala Golobu, da zamenja Loredana, v katerega Golob, ali pa morda le tisti, ki jim popušča potrpljenje tudi z njim samim, nimajo zaupanja. Med novimi imeni se po podatkih novinarja in publicista Bojana Požarja porajajo imena, kot so nekdanji minister za zdravje Dorijan Marušič, znana ljubljanska zdravnica in predsednica sveta GS Mirta Koželj, medijsko slavni kirurg Erik Brecelj in Andrej Ribič, sicer vodja volilnega štaba GS, zdaj pa član uprave Darsa. Seveda pri tem ne gre pozabiti tudi na trenutno odgovornega za kakovost in investicije Aleša Šabedra, ki ga nekateri analitiki po smrti Janeza Zemljariča označujejo za najvplivnejšega na področju zdravstva pri nas.

M.Z.