SDS z gostom Manfredom Weberjem obeležila 30 rojstni dan!

Vir:sds.si

SDS je včeraj s slavnostno akademijo ob 30. obletnici delovanja stranke gostila Manfreda Weberja, kandidata Evropske ljudske stranke za predsednika Evropske komisije na letošnjih volitvah v Evropski parlament.

Slavnostna akademija na dan rojstva pokojnega graditelja samostojne Republike Slovenije, dr. Jožeta Pučnika!

Ni naključje, da je Slovenska demokratska stranka za dan praznovanja 30. letnice delovanja izbrala dan rojstva Dr. Jožeta Pučnika, graditelja slovenske drževe. Nanj se je v svojem nagovoru spomnil tudi Weber, in povdaril pomembne zasluge Pučnika za današnjo Slovenijo in za celotno Evropsko unijo. Tako, kot Pučnik, pa De Gasperi, Schumann, Adenauer; politiki, ki so ustvarili današnjo Evropo v kateri lahko danes resnično živimo po vsej Evropi v miru in v kateri smo lahko svobodni.

“Za celotno Evropo velja, da upoštevamo načela svobode. Svobodo smo dosegli vi kot Slovenci, predvsem kot Slovenska demokratska stranka, dosegli ste to svobodo v vzhodni Evropi in to je temeljno načelo današnje Evrope in na to smo lahko ponosni. Lahko smo ponosni na doseženo, ko govorimo o Evropski uniji.” je povedal Weber!”

Sicer pa se je stranka na akademiji spomnila zametkov svojega nastanka, kjer je prva javna pobudada bila dana v času znamenite litostrojske stavke decembra 1987. Že naslednje leto, točneje 12. maja 1988 je prišlo v Unionski dvorani v Ljubljani do ustanovitve Slovenske kmečke zveze, ki pa se je izrekala za interesno združenje kmetov. A pravi začetek ustanavljanja političnih zvez se je začel v začetku leta 1989. Slovenska demokratična zveza je bila ustanovljena 11. januarja 1989, Socialdemokratska zveza Slovenije pa 16. februarja 1989.

SDS je do danes prehodila težko pot: od nastanka, do iskanja življenjskega prostora, do utrditve in vodenja države in celo Evropske unije. Stranka je zorela in postala najuspešnejša in najbolj stabilna pa tudi najbolj urejena in vodena. Ne glede na to ali je vodila državo ali “stala” v opoziciji, je ostala najbolj trajna in neodvisna od raznih političnih lobijev in skritih povezav. Kot prava politična družina pa jo skozi številčno članstvo združujejo skupna načela in vrednote. Mnogim napadom in zrežiranim predstavam je kljubovala zato, ker je bila dobro vodena. Tudi zato je SDS kar osemkrat zmagala na lokalnih, državnozborskih in evropskih volitvah in postala viden in spoštovan dejavnik na mednarodnem prizorišču. Ker se je vselej borila za človeka in njegovo normalno družbeno okolje in razvoj Slovenije,.

Za SDS pa, kot je zapisal Milan Zver, EU poslanec prihaja ključni spopad za dokončno osvoboditev Slovenije iz spon postkomunističnih omrežij in novih levičarskih multikulturnih popadkov!

Uredništvo