Rezultati Prevcev se odražajo v prepoznavnosti Slovenije

V Nordijskem centru Planica, ki predstavlja eno izmed najbolj pozitivnih zgodb izgradnje in uporabe športne infrastrukture v Sloveniji, so v tem trenutku za športne aktivnosti smučarskih skokov in poletov na voljo štirje segmenti skakalnic in sicer: otroške skakalnice, mladinski skakalnici, Bloudkova velikanka in Letalnica bratov Gorišek.

Poslanec Slovenske demokratske stranke (SDS) Bojan Podkrajšek je na vlado naslovil pisno poslansko pobudo v zvezi s preimenovanjem mladinske skakalnice v Nordijskem centru Planica.

V Nordijskem centru Planica, ki predstavlja eno izmed najbolj pozitivnih zgodb izgradnje in uporabe športne infrastrukture v Sloveniji, so v tem trenutku za športne aktivnosti smučarskih skokov in poletov na voljo otroške skakalnice, mladinski skakalnici, Bloudkova velikanka in Letalnica bratov Gorišek.

“Letošnjo skakalno sezono so tako kot že več preteklih sezon, zaznamovali odlični športni rezultati članov družine Prevc. Kljub dejstvu, da se bo ob koncu aktualne sezone upokojil najuspešnejši slovenski skakalec in najstarejši izmed bratov Prevc, Peter Prevc, ne obstaja bojazni, da tudi v prihodnje ne bi bili deležni neverjetnih skakalnih uspehov preostalih aktivnih članov družine, Domna in Nike Prevc,” je v obrazložitvi pobude zapisal Podkrajšek in nadaljeval, da se je to dejstvo potrdilo že v aktualni sezoni, ko je Nika Prevc pometla s konkurenco in osvojila Veliki kristalni globus.

“Na podlagi vseh dosedanjih rezultatov članov družine Prevc, ki se odražajo tudi v dodatni prepoznavnosti Slovenije v svetu, s čimer se ustvarjajo različni pozitivni učinki tako za gospodarsko kot družbeno klimo, dajem pobudo Vladi Republike Slovenije, da se mladinski skakalnici v Nordijskem centru Planica preimenujeta v skakalnici Družine Prevc,” je zapisal Podkrajšek.

M.Z.