Še ena, kar cca. 189. 403 EUR “težka” podražitev paviljona EXPANO!

Vir: www.mgrt.si

V mesecu oktobru je na portalu javnih naročil prišlo do najave, da se je projekt EXPANO, na katerega ob bližajočih se lokalnih volitvah največ stavi občinska oblast, spet podražil za dodatnih cca. 189.403.00 EUR.

Do podražitev zaradi nujnih prilagoditvenih in spremenjenih del!

Iz razpoložljive dokumentacije, ki je dostopna na portalu javnih naročil in brana v že četrtem dodatku k pogodbi je razvidno, da je do podražitev prišlo zaradi nujnih prilagoditvenih del in spremenjenih del na objektu. Sredstev bo deležno podjetje Lumar, dodatek pa je bil podpisan že v vmesecu juliju 2018.

Spomnimo, da je bil projekt, katerega temeljni kamen je položil sam bivši premier Miro Cerar, po izjavi župana Jevška takrat “težak” 2.6 MIO EUR. Danes se “cifre” gibljejo že krepko blizu 6 MIO EUR, z vsemi “dodatki”, ki pa so posredno vezani na EXPANO, pa preko 6.5 MIO EUR. In to še ni vse. S projektom bo upravljalo podjetje RC Murska Sobota, ki bo v prihodnje z EXPANO-m moralo zaslužiti cca. 400.000 EUR/leto, da bo poslovno leto zaključeno z 0 EUR dobička. V kolikor ne, bo v višini izgube račun izstavljen Mestni občini Murska Sobota, ki je tudi edini ustanovitelj tega podjetja!

Uredništvo